Roning

René Holten tabte finalen efter to meter på grund af sjælden fejl

René Holten Poulsen blev lørdag ramt af uheld, da han kort inde i VM-finalen i 1000 meter enerkajak mistede kontakten med de øvrige roere.

Den danske roer René Holten Poulsen har i løbet af sommeren kæmpet med at finde topformen, men lørdag var han tilbage blandt de bedste - i hvert fald for en stund. 

Ved VM i Portugal havde danskeren roet sig i finalen i favoritdisciplinen 1000 meter enerkajak, men allerede efter ganske få sekunder var han så langt efter de otte andre roere, at mulighederne for et topresultat var væk. 

- Min venstre hånd gled på andet tag, så jeg næsten sad med hænderne helt samlet, og så mistede jeg balancen. Der var løbet kørt. Jeg kunne ikke rigtig redde den, siger René Holten Poulsen til TV 2 SPORT. 

- Jeg havde roet to meter, da det skete. Jeg mistede fuldstændig rytmen, og så brugte jeg noget tid på at få hånden helt på plads. Jeg mistede jo to-tre bådlængder med det samme, siger danskeren. 

- Jeg har måske lavet en halv million starter i hele mit liv, og det er måske sket 10-20 gange, at min hånd glider. Og så sker det i en VM-finale. Det er noget rigtig skidt. 

René Holten Poulsen har seks individuelle VM-medaljer i enerkajak, heraf tre af guld. Men vi skal tilbage til 2015 for at finde den seneste guldmedalje, da han vandt 1000 meter enerkajak ved VM i Milano. 

Og før årets VM var der ikke meget, der pegede i retning af, at han igen skulle tage en medalje. 

- For to og en halv måned siden missede jeg finalen til EM, og det var noget rigtig lort. Jeg roede - for at sige det mildt - nogle dårlige World Cups, og i dag kunne jeg altså have vundet. Det, jeg er mest ked af, er, at jeg ikke fik muligheden for at ro et godt løb. 

- Hvis vi kigger på semifinalen, så er jeg jo ikke bare tilbage. Jeg er tilbage blandt de bedste i verden. Men jeg skulle bare lade være med at tabe pagajen, siger René Holten Poulsen, der henviser til, at han satte bedste tid af alle i semifinalen.

Den 29-årige dansker sluttede som nummer otte - langt efter hjemmebanefavoritten Fernando Pimenta, der tog guldet foran tyske Max Rendschmidt og tjekkiske Josef Dostal.

Søndag får René Holten Poulsen endnu en chance, når han deltager i finalen i 5000 meter enerkajak.