Roning

Den 30-årige OL-guldvinder Maximilian Reinelt er død

Tysklands Maximilian Reinelt (th) er død. Han blev 30 år gammel. Damien Meyer / Scanpix Denmark

Den tidligere roer Maximilian Reinelt er død, kun 30 år gammel. Tyskeren vandt OL-guld i 2012 og sølv ved OL i 2016.

Maximilian Reinelt er død, efter han pludselig faldt om på en skiferie i St. Moritz i Schweiz. Han blev 30 år gammel. Det skriver flere medier inklusive DW

Ifølge DW har det lokale politi i Schweiz oplyst, at Reinelt kollapsede på en skitur i St. Moritz. Den tilkaldte lægelige hjælp var ikke i stand til at redde Reinelts liv.

Maximilian Reinelt var en del af den store succes, som den tysker otter-roer havde fra 2010 og frem til 2016. I den tid nåede han at være med til at vinde blandt andet OL-guld i 2012 og OL-sølv i 2016, mens holdet også vandt VM-guld i 2010 og 2011.

Han stoppede på holdet efter OL i Rio i 2016 for at læse medicin, og i starten af 2019 blev han tilknyttet som læge på det tyske U23-hold i roning. Det var planen, at han i næste uge skulle rejse med holdet på træningslejr i Spanien.

Det tyske roningsforbund har skrevet på sin hjemmeside, at de hørte om nyheden mandag og tilføjede, at de var chokerede over dødsfaldet.

- Han var først og fremmest en ven – én vi kunne stole på. Ikke kun i træning og i konkurrencer, men også i livet. Vores tanker går til hans forlovede, hans forældre og søskende.

- Lige nu er det utroligt svært at finde de rigtige ord til at ære Maximilians liv, skriver roningsforbundet.