Roning

Tyfon tvinger danske OL-atleter til ændringer: - Vi har løbet 420 etager

Den danske damefirer vandt VM-bronze i Østrig tidligere i år. Nu er de fanget af en supertyfon i Tokyo. Roning.dk

En voldsom tyfon over Japan har haft konsekvenser for de danske roere og BMX-ryttere, der opholder sig i Tokyo, hvor de forbereder sig frem mod OL.

Den danske damefirer i roning skulle have prøvet kræfter med rostadionet i Tokyo forud for næste års olympiske lege.

Men tyfonen Hagibis, der lørdag rammer Japan med vindstød på mere end 70 meter i sekundet, har forpurret de danske roeres planer.

- Vi skulle have været ude på vandet ved rostadion søndag, men det kommer vi ikke. Vi håber vi kan komme ud og kigge derude, siger sportschef hos Dansk Forening for Rosport, Finn Trærup-Hansen, til TV 2 SPORT.

De danske roer må på grund vejret træne på trapper inde på hotellet. Video: TV 2 SPORT

Turen skulle have været en mulighed for at opleve forholdene på vandet i Tokyo, men nu må roerne nøjes med at se på forholdene fra land.

I stedet for træning på vandet har damefireren bestående af Frida Sanggaard Nielsen, Lærke Berg Rasmussen, Ida Gørtz Jacobsen og Christina Juhl Johansen måttet flytte træningen indendørs for at holde formen ved lige.

- Vi haft træning på hotellet i dag, hvor vi har løbet 420 etager op ad trapperne. Vi har løbet forbi hinanden flere gange op og ned. Jeg tror, personalet på hotellet synes, vi er lidt underlige, forklarer sportschefen, der har oplevet tyfonen tage til i styrke i løbet af dagen.

- Vi kan godt mærke, at vi bor på femtende etage. Der er nogle gange bevægelse i vandet i badekarret og bygningen bevæger sig lidt.

Det voldsomme uvejr har betydet, at hele Tokyo er lukket ned, og derfor har aftensmaden for roerne også været lidt mere primitiv, end den plejer.

- Vi har kun morgenmad på hotellet, så vi har været ude at shoppe aftensmad tidligere. Vi har siddet i lobbyen og spist madder. Brød med ost og skinke, frugt og salat har vi siddet og hygget os med, lyder det fra sportschefen.

BMX-ryttere også påvirket af tyfon

De danske BMX-ryttere opholder sig også i Tokyo under tyfonens hærgen, hvor der bliver afholdt et OL-testevent.

Simone Tetsche Christensen er en de danske BMX-ryttere, som har deltaget i eventet, og hun har oplevet, hvordan stormen har taget til.

- Vi har selvfølgelig fået besked på, at vi skal blive inden døre. Vi har joket lidt med det tidligere, men nu er det ved at gå op for os, at det er ret vildt, siger Simone Tetsche Christensen til TV 2 SPORT.

- Vi får advarsler på vores telefoner en gang imellem, hvor vi får besked på at opholde os i tredje etage eller højere på grund af risiko for oversvømmelse.

Simone Tetsche filmer stormen ved den danske BMX-lejrs hotel. Video: TV 2 SPORT

Tyfonen Hagibis har også påvirket programmet for BMX-testeventet, hvor de har samlet konkurrencerne på en enkelt dag i stedet for de planlagte to.

- Vi kørte løb i går, selvom vi egentlig skulle have kørt her i weekenden. Vi har også træning mandag og tirsdag, men det kommer an på, hvordan det ser ud efter weekenden, om vi kan træne eller ej, forklarer BMX-rytteren.

Flere store sportsbegivenheder i Japan har været nødt til at aflyse planlagte events på grund af tyfonen.

Det japanske Formel 1-grandprix har måttet aflyse en træning og flytte kvalifikationen fra lørdag til søndag.

Derudover er flere kampe ved de igangværende verdensmesterskaber i rugby blevet aflyst på grund af uvejret.