Coronavirus

OL-kvalifikation i roning er aflyst

Fie Udbys kvalifikation til OL ligger pludselig i andres hænder. Dansk Forening for Rosport

Fie Udby og det danske landshold har afbrudt deres træningslejr. Kort efter er OL-kvalifikationen blevet aflyst.

I disse dage skulle det danske OL-håb Fie Udby finpudse roteknikken og formen på en træningslejr frem til april med resten af det danske landshold under varmere himmelstrøg i Portugal.

Søndag må Udby og de andre roere dog sætte sig ombord på en flyver med kurs mod Danmark. Træningslejren er blevet droppet og forkortet, efter de danske myndigheder fredag anbefalede alle danskere i udlandet at rejse hjem.

Derudover har det internationale forbund FISA også valgt at aflyse OL-kvalifikationen fra 17. til 19. maj. Det skriver FISA på sin hjemmeside.

- Jeg ville gerne være blevet, for det er virkelig et super træningsmiljø, vi har i Portugal. Men vi ved ikke, hvor lukket Portugal bliver i alt det her, og det er egentlig det, der har fået os hjem, fortalte Fie Udby til TV 2 SPORT inden nyheden om aflysningen af OL-kvalifikationen.

TV 2 SPORT har uden held kontaktet Fie Udby efter aflysningen.

FISA vil nu beslutte, hvordan situationen gribes an efter den aflyste kvalifikation. Det sker tirsdag, og umiddelbart ser den tidligere OL-medaljevinder Fie Udby ud til at ligge lunt i svinget til en OL-billet.

Fie Udby snuppede en sølvmedalje ved legene i London i 2012.

I øjeblikket er hun nemlig, målt på resultater, den bedste roer, der endnu ikke er kvalificeret. Med andre ord vil hun stå først i køen til en OL-plads, men sølvvinderen fra OL i London i 2012 vil ikke have en plads foræret.

- Jeg vil jo gerne vise, at jeg hører til. Jeg skal ikke med bare for at være med. Jeg skal kæmpe med om medaljerne, sagde Udby inden aflysningen.

Hendes sportschef, Finn Trærup-Hasen udtaler i en pressemeddelelse:

- Det er meget ærgerligt for en gruppe unge mennesker, der har lagt liv og sjæl i at forberede sig, haft mange hårde træningstimer og sat studier og arbejde i bero. Så jeg føler rigtig meget med vores roere, som står i en svær situation. Vi må hænge i ind til tirsdag, og så må vi forholde os til situationen, når vi kommer på den anden side af tirsdag, lyder det fra Finn Trærup-Hansen, sportschef i Dansk Forening for Rosport.

Der er andre, der har det værre

Selvom OL er det helt store mål for Fie Udby, har den seneste udvikling med coronavirus sat sig og gjort stort indtryk på den danske roer.

- Sport er jo bare sport. Alt andet er jo langt vigtigere. Mit eget er jo ingenting i forhold til, hvad andre folk kæmper med.

- Der er folk, der kæmper med den her sygdom, men det har også store konsekvenser for økonomien. Nogle bliver fyret og skal måske gå fra hus og hjem. Det vigtigste er, at det hele kommer op og køre igen, slutter Fie Udby.

Der er efter planen OL i Tokyo fra den 24. juli.