Roning

Sverri Nielsen snupper EM-guld efter perfekt afslutning

Roeren Sverri Nielsen timede sin finale til perfektion og vandt EM-guld i singlesculler i Polen.

Roeren Sverri Nielsen skaffede søndag EM-guld til Danmark i singlesculler. Det skete efter et perfekt disponeret løb i finalen i polske Poznan.

Længe lå han helt uden for medaljerækken, men med en perfekt afslutning sejrede danskeren med et sekund ned til den polske båd på andenpladsen. Der var bronze til Norge.

Sverri Nielsen var efter sejren naturligvis glad, men han pointerede også, at triumfen kom efter en anderledes sæson.

- Guldmedaljen betyder rigtig meget for mig. Det har været et underligt år på grund af corona, og jeg har ikke kunnet træne lige så seriøst som de andre år.

- Jeg har haft nogle flere pauser, selv om jeg stadig har trænet meget. Især efter, at det blev bekræftet, at EM ville blive afholdt, har vi forsøgt at komme op på samme niveau som i foråret, hvor alt blev aflyst.

- Så det er skønt, at man får noget ud af sit arbejde, siger Sverri Nielsen i en pressemeddelelse fra Dansk Forening for Rosport.

Nielsen havde skabt store forventninger, da han lørdag vandt sin semifinale sikkert og henviste den tyske verdensmester Oliver Zeidler til tredjepladsen.

Zeidler lå længe i spidsen for finalen, men sluttede på fjerdepladsen.

I finalen koncentrerede Sverri Nielsen sig udelukkende om sig selv.

- Jeg havde ikke tid til at registrere så meget af, hvordan løbet gik.

- Mine første 1000 meter var ikke så gode, som jeg havde håbet, men jeg følte stadig, at jeg havde kontakt med nordmanden (Kjetil Borch, red.) på banen ved siden af.

- På de sidste 1000 meter kunne jeg mærke, at jeg havde noget mere at skyde med, og jeg kunne mærke, at jeg havde en højere fart end de andre, siger Sverri Nielsen.

Han er egentlig færing, men altså stiller op for Danmark, roede sin første regatta i et år i denne weekend og var Danmarks helt store medaljehåb, efter at han tog VM-sølv i 2019.

Dansker blev overhalet kort før mål

Fie Udby Erichsen lignede længe et medaljebud i kvindernes singlesculler, men hun endte på en fjerdeplads til sidst.

I begyndelsen lå danskeren en overgang på en andenplads, og i størstedelen af løbet lå hun nummer tre, men da det hele skulle afgøres på de sidste parhundrede meter, blev hun altså overhalet bagfra af den græske båd.

Finaledagen i Polen var præget af danske placeringer uden for medaljerækken.

Damefireren med Christina Juhl Johansen, Ida Gørtz Jacobsen, Lærke Berg Rasmussen og Frida Sanggaard Nielsen kom godt fra start, men faldt hurtigt ned på fjerdepladsen, som også blev det endelige resultat.

I kvindernes toer uden styrmand hentede Nina Hollensen og Trine Dahl Pedersen en fjerdeplads, mens Frederik Vystavel og Joachim Sutton blev nummer seks og sidst i samme klasse hos herrerne.