Roning

Europamester: Jeg kan godt lide, at det er mig, der styrer showet

Roeren Sverri Nielsen vil veksle EM-guldmedaljen til OL-metal - måske endda af den fineste slags.

Man skal virkelig være tro mod udsagnet om, at intet er givet i sportens verden, hvis man skal simulere bare en anelse overraskelse over, at Sverri Nielsen vandt endnu et mesterskab lørdag.

Han er i særklasse i singlesculleren i Danmark, og det danske mesterskab var på en smuk, solbeskinnet og råkold efterårsdag på Bagsværd Sø en formsag for ham at vinde.

Når det går skidt er det på grund af mig. Jeg kan godt lide, at det er mig, der styrer showet

Sverri Nielsen

Men en sejr er en sejr, og et mesterskab er et mesterskab. Dem har Sverri Nielsen nu taget to af på en uge, efter han i søndags blev europamester.

- Jeg havde intet forventet op til EM, for det var et år siden, at jeg havde været i kamp mod konkurrenterne, så jeg anede ikke, hvor gode de var. Og faktisk heller ikke, hvor god jeg selv var. Men allerede i indledende kunne jeg se, at det så godt ud, siger Sverri Nielsen til TV 2 SPORT.

Rosportens kongeklasse

Dansk roning har en perlerække af store triumfer, titler og guldmedaljer bag sig, men det er meget usædvanligt, at det er en herre-singlesculler, der lige nu er Danmarks bedste bud på guldmedalje ved mesterskaber. Singlesculleren er rosportens kongeklassen, og det er der, at konkurrencen er allerhårdest.

- Singlesculleren er den ultimative bådtype at sidde i. Det er den, der er mest hype omkring, og alle kender dem, der ror singlesculler. Du sidder én mand, du er kun dig selv, og du konkurrerer mod de bedste i verden, siger landstræner Thomas Poulsen, der står for Sverri Nielsens træning.

- Det er de stærkeste roere, dem med den bedste teknik og dem med den bedste mentalitet, der sidder i singlescullerne, for man skal have hele pakken selv. Så det er kæmpe stort, at vi har en dansker, der er med i verdenstoppen i netop singlesculleren.

For roeren selv var valget af singlesculleren ikke svært.

- Det har altid været det, jeg ville. På Færøerne spillede jeg fodbold og roede større bådklasser, så jeg har prøvet masser af holdsport. Det er meget sjovt, men det passer mig bedre at være alene. Mest fordi jeg er så kritisk, ikke mindst når det kommer til træning, så det er lettere, at der kun er mig. Okay, træneren får skylden en gang i mellem, når det ikke går godt, griner Sverri Nielsen.

- Men ellers er det bare mig. Når vi vinder, er det på grund af mig, og når det går skidt, er det på grund af mig. Jeg kan godt lide, at det er mig, der styrer showet.

Ja, jeg kan godt vinde OL-guld, men det kan mange andre også

Sverri Nielsen

Vil gå efter OL-guld

Næste års helt store show er OL i Tokyo, og det har Sverri Nielsen også evnerne, styrken og mentaliteten til at komme til at styre.

- Man kan sagtens tale om Sverri Nielsen som en mulig OL-guldvinder. Vi taler ikke om det offentligt, men vi taler om det internt. Man kan jo også se det på resultaterne med VM-sølv sidste år og EM-guld i år, så vi ville jo være dumme, hvis vi benægtede, at det er det, vi går efter, konstaterer Thomas Poulsen.

Sverri Nielsen viser sin enorme styrke på vandet og trækker en guldmedalje hele vejen hjem til Danmark.

Hovedpersonen selv anerkender, at muligheden for den helt store triumf er til stede i Tokyo.

- Ja, jeg kan godt vinde OL-guld, men det kan mange andre også. Det er et meget stærkt og tæt felt, det så vi også sidste år ved VM. Så chancen er der for mig, men vi skal bestemt ikke tage noget som helst for givet. Mit mål er en medalje, og så må vi se, siger Sverri Nielsen.