Nybagt far vil ro alene over Atlanten - han tager afsked med sine dæmoner, siger konen

Hvis det lykkes, bliver Lasse Wulff Hansen den første dansker, der har klaret turen alene.

Når Lasse Wulff Hansen til december stævner ud fra havnen på den spanske ø La Gomera, vil han være alene de næste 5000 kilometer.

Han har nemlig besluttet sig for at være den første dansker, der vil tage turen over Atlanterhavet alene i en robåd.

Og spørger man, hvad der får en nybagt far til at at begive sig ud på den tur, er der flere svar.

- Lysten til at gøre det er enorm. Jeg elsker at arbejde med de her udfordringer og forberedelserne i det, men i høj grad også fordi jeg godt kan lide elementet af at blive udfordret ultimativt, og se hvor langt jeg i virkeligheden kan flytte mig selv, lyder det fra Lasse Wulff Hansen i ‘Go’ morgen Danmark’.

Lasse Wulff Hansen har tidligere roet over Atlanten med en makker, så han ved, hvad der venter ham på det åbne hav.

Ensomheden derimod, den frygter han.

- Der ligger en uvished i, hvordan jeg kommer til at reagere på at være alene i så lang tid, men igen har jeg prøvet det før, og jeg ved, at jeg kan. Det giver mig en meget stor ro, så jeg er ikke bange, jeg er nervøs for savnet og det at være alene, forklarer han.

Et familieprojekt

Lasse Wulff Hansen blev for fire måneder siden far til en pige. Derudover er han bonusfar til en pige på 14 år.

Han er derfor klar over, at mange vil betragte det som egoistisk, når han vælger at tage den farlige tur på egen hånd.

Men for Lasse Wulff Hansen er eventyret et familieprojekt.

- Min hustru er en stor del af planlægningen og også en stor del af afviklingen undervejs. Hun er i land og tager sig af alt det svære, og jeg sidder bare og trækker i nogle årer og sover. Så det er på mange måder et familieprojekt, forklarer han.

Han er dog klar over, at med den nye rolle som far bliver det endnu sværere denne gang at vinke farvel til familien på kajen i Spanien.

Han smider noget af den vægt, der er i hans rygsæk derude

Sanni Wulff Hansen, Indehaver, The Wolfpack Gym

Men for Lasse Wulff Hansens kone, Sanni Wulff Hansen, giver det mening, når han igen bevæger sig ud på havet. Hun oplever nemlig, at det er en mere tilpas mand, hun får hjem efter de her lange roture.

- Lasse er veteran, og han har noget bagage, som er lidt tungere, end de fleste, jeg har mødt. Jeg har en fornemmelse af, at han smider noget af den vægt, der er i hans rygsæk derude, og tager afsked med nogle dæmoner, som synker til bunds, fortæller hun.

Har sat næste mål

Lasse og Sanni Wulff Hansen er begge bidt af ekstremroning og ikke mindst optakten til og planlægningen af de lange ture.

Han har tidligere roet over Atlanten med en makker, så han ved, hvad der venter ham på det åbne hav.

Ensomheden derimod, den frygter han.

- Der ligger en uvished i, hvordan jeg kommer til at reagere på at være alene i så lang tid, men igen har jeg prøvet det før, og jeg ved, at jeg kan. Det giver mig en meget stor ro, så jeg er ikke bange, jeg er nervøs for savnet og det at være alene, forklarer han.

For Lasse Wulff Hansen giver turene dog en tænkepause fra virkeligheden.

- Man får virkelig lov til at sidde og arbejde med sig selv. Der er ikke Instagram og Facebook og alle de der go to’s, når man lige har et øjebliks pause, forklarer han.

Han har derfor også allerede planlagt, hvad næste mål er, når han har roet over Atlanten.

- Jeg har et ønske om til næste år at gå i gang med det østlige Stillehav, så fra Californien til Hawaii og så derfra så måske at arbejde på at ro alle oceaner, det er der ingen, der har gjort, så det kunne være meget interessant at prøve det af, slutter han.

Se interviewet med Lasse og Sanni Wulff Hansen i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY