OL Tokyo 2020

Alt gik galt for "vanvittigt skuffede" danskere

Den danske dametoer fik aldrig samarbejdet til at fungere under OL, der endte i stor frustration.

På papiret lignede det en superduo med to tidligere OL-medaljevindere. Men på vandet fik Lærke Berg Rasmussen og Fie Udby Erichsen aldrig samarbejdet til at fungere ved OL i Tokyo.

Duoen takkede af med en sidsteplads i semifinalen på et forblæst rostadion i den japanske hovedstad.

Og netop den kraftige vind er en stor del af forklaringen på skuffelsen, mener de to roere.

- Det var en forfærdelig dag på kontoret. Alt gik galt nærmest fra start. Vi er vanvittigt skuffede og frustrerede over, at OL skal afvikles under sådanne forhold.

- De udskød i forgårs og i går på grund af dårligt vejr. Og da var vejret meget bedre, end det er i dag (onsdag), siger Fie Udby Erichsen.

Manglede ro til at ro

Det kom til at koste dyrt, at de to roere først ret sent blev sat sammen i båden. Dermed nåede de ikke at indarbejde det kendskab til hinanden, der kunne have båret dem igennem de vanskelige forhold.

- Vi kunne ikke få ro til at ro, som vi gerne vil. Vi fik ikke en glæde og en følelse af, at "det her, det går fandeme godt".

- Så snart den følelse kom, fik vi bare en lussing af vinden, så båden stod stille, og vi skulle starte forfra. I sådan en medvind, så er løbet kørt, siger Fie Udby Erichsen.

De andre havde det fint med forholdene

Hendes makker peger på, at det ikke er alle både, der havde de samme problemer med blæsten i Tokyo.

- De andre kan jo godt ro i det. Det er udendørssport, og sådan er det. Det kan vi bare ikke finde ud af lige nu. Vi er ikke konsistente nok endnu, siger Lærke Berg Rasmussen.

Hvorvidt 36-årige Fie Udby Erichsen og den syv år yngre Lærke Berg Rasmussen fortsætter samarbejdet i de kommende år, er ikke afklaret.

Heller ikke, om karrieren overhovedet går videre. I første omgang handler det om at bearbejde skuffelsen over et OL, der slet ikke gik, som de havde håbet og regnet med.

- Vi har ikke vist, hvad vi kan. Det er det, der er mest hjerteskærende. Vi har en uforløst viden om, at vi kan ro stærkt, siger Fie Udby Erichsen.