OL Tokyo 2020

Debutanter sikrer Danmarks anden OL-medalje

Aldrig før har roerne Frederic Vystavel og Joachim Sutton deltaget ved et OL. Nu har makkerparret sørget for dansk metal.

For anden gang under De Olympiske Lege i Tokyo har Danmark vundet en medalje.

Det står klart, efter at den danske duo med Frederic Vystavel og Joachim Sutton roede sig til en bronzemedalje i disciplinen toer uden styrmand.

Top-3

  • Guld: Martin Sinkovic og Valent Sinkovic (Kroatien)

  • Sølv: Marius Cozmiuc og Ciprian Tudosa (Rumænien)

  • Bronze: Frederic Vystavel og Joachim Sutton (Danmark)

27-årige Fredeic Vystavel og den ét år yngre Joachim Sutton roede de 2000 meter i tiden 6:19:88 minutter. Det var 4,59 sekunder langsommere end de kroatiske brødre på førstepladsen.

Det var Danmarks anden medalje ved OL, efter skeetskytten Jesper Hansen i mandags sørgede for dansk sølv.

God start og dramatisk afslutning på vandet

Det danske par var placeret på bane fem med rumænerne og spanierne på nabobanerne.

Som tilfældet også var det i semifinalen, lagde Vystavel og Sutton hårdt fra land og tog hurtigt føringen i OL-finalen.

De kroatiske forhåndsfavoritter overtog føringen, men Danmark lå efter de første 500 meter nummer to.

Mens Sinkovic-brødrene stak af, fik danskerne hurtigt konkurrence fra de rumænske naboer, og efter en kilometer var det danske par nede på en øjeblikkelig tredjeplads. Men det var en komfortabel tredjeplads.

Med bare 500 meter tilbage var Kroatien og Rumænien stukket af. Omvendt havde Danmark også mere end to sekunder ned til Canada på fjerdepladsen.

På de sidste meter kom canadierne helt tæt på den danske båd, men Vystavel og Sutton formåede at holde farten oppe og krydse målstregen 0,55 sekunder foran den canadiske båd.

Bronzemedaljen var en realitet, og de to danske roere kunne omfavne hinanden.

Kvalifikation til OL var en overraskelse

De to roere har aldrig tidligere deltaget ved et OL, og alene kvalifikationen til legene i Tokyo blev betragtet som en overraskelse, da de kvalificerede sig som det sidste par overhovedet.

Men under det indledende heat beviste de, at de på ingen måde var kommet til den japanske hovedstad som turister. Helt uden problemer kvalificerede de sig til semifinalen.

Her fortsatte det danske makkerpar med at imponere. Da de krydsede målstregen, var det i næstbedste tid – et halvandet sekund efter de vindende rumænere.

Og natten til torsdag dansk tid kulminerede det så, da Frederic Vystavel og Joachim Sutton kom ind på tredjepladsen og sørgede for en bronzemedalje i deres første OL-deltagelse.

Det er andet OL i træk, at Danmark får medalje i kategorien toer uden styrmand. I Rio i 2016 var det Anne Dsane Andersen og Lærke Berg Rasmussen, der ligeledes fik bronze.