OL Tokyo 2020

Bevæget Sverri Nielsen stopper efter OL-skuffelse

Mange færinger har fulgt Sverri Nielsen, og det knuste ham, at han måske havde spoleret nattefest i Thorshavn.

Medaljehåbet Sverri Nielsen var 15 hundrededele af et sekund fra bronze ved OL i Tokyo.

Skuffelsen i Japans hovedstad bliver formentlig afslutningen på en ro-karriere, der blandt andet har budt på VM-sølv i 2019 og EM-guld sidste år.

- Jeg har gjort, hvad jeg kunne. Jeg er ret stolt over det arbejde, jeg har udført. Jeg er ikke villig til at gå længere, end hvad jeg har gjort her de sidste par år, sagde 27-årige Sverri Nielsen efter OL-finalen.

Er der tre år mere i dig?

- Nok ikke. Det var nok det.

Det var det?

- Det tror jeg. Nu skal man ikke sige, at jeg ikke får lyst om et par år igen. Men jeg var ret afklaret med, at det her var det sidste. Jeg synes, jeg har gjort, hvad jeg kan. Jeg er som sagt ikke villig til at gå længere end det her. Kroppen er også lidt presset. Så det er en beslutning, jeg har taget.

Du virker meget rørt?

- Det er en ærgerlig måde at slutte det af på. Men jeg har i hvert fald gjort, hvad jeg kunne. Jeg har gjort alt rigtigt. Jeg er gået så langt, som jeg er villig til at gå, og som kroppen kan klare. Så ja, jeg er bare ikke villig til at fortsætte med det, lød det fra færingen.

Måtte tage en pause efter spørgsmål om Færøerne

På Færøerne havde flere tusinde mennesker samlet sig til nattefest i Thorshavn for på storskærm at følge den 27-årige dansk-færing i finalen i singlesculler i forbindelse med afslutningen af øgruppens nationaldage.

Tanken om de mange færinger derhjemme slog ham fuldstændig ud, da han blev konfronteret med det efter sin fjerdeplads.

- Årh, vent lige, jeg skal lige have en pause…

Sverri Nielsen gik nogle meter væk og satte sig på huk. Her tog han nogle dybe indåndinger og tørrede tårerne væk, inden han halvandet minut senere havde fået samlet sig.

- Okay… 10.000 færinger? Jeg prøvede at udelukke det lidt, at der er så mange, der følger med. Men det betyder rigtig meget, og jeg håber, at de kan være stolte over det, som jeg har præsteret. Jeg gjorde i hvert fald, hvad jeg kunne, og jeg er meget taknemmelig for, at der er så mange, der har fulgt med, sagde en tydelig rørt Sverri Nielsen.

Havde håbet på en medalje

Det blev til græsk guld og norsk sølv, mens det var helt tæt mellem Sverri Nielsen og den kroatiske båd. Faktisk så tæt, at dansk-færingen var i tvivl om, hvordan det var gået, da de havde krydset mållinjen.

Han måtte dog konstatere, at medaljen glippede med 0,15 sekunder.

- Jeg havde ikke forventet, at det skulle være en sikker medalje, men jeg var derude for at vinde. Jeg håbede i det mindste, jeg kunne sikre mig en medalje, men sådan blev det ikke, slog færingen fast.

Trods nedturen blev det alligevel til en dansk medalje i roning ved legene i Tokyo. Et døgn tidligere vandt Joachim Sutton og Frederic Vystavel bronze i toer uden styrmand.