'Lortepille' skal redde danske sejlere fra sygdom ved OL

En pille indeholdende egne bakterier skal formindske risikoen for, at danske sejlere ved OL i Rio bliver ramt af sygdom grundet forurenet vand

Team Danmark har haft stort fokus på de danske atleter, der skal konkurrere på vandet i Rio Bay ved OL til sommer.

Det skyldes, at vandet er voldsomt forurenet. Så forurenet, at atleterne kan blive meget syge, hvis de kommer til at sluge noget af vandet i bugten.

- Vandet er meget beskidt der, hvor de skal sejle, og det indebærer selvfølgelig en risiko for, at man kan få mave-tarminfektioner, siger læge hos Team Danmark, Tøger Persson Krog.

Derfor har Team Danmark sammen med atleterne udviklet en individuel pille til alle atleter, der skal mindske risikoen for sygdom under konkurrencerne ved OL.

- Team Danmark har udviklet en pille med hver vores egen tarmbakterier, som skal forstærke vores eget immunforsvar. Vi har praktisk talt skidt i en kop, så vi kan få vores egne bakterier ned i tarmene, smiler sejler Anette Viborg.

Forholdene i vandet i og omkring Rio har været kritiseret hårdt de seneste tolv måneder fra flere af de deltagende lande. Ifølge atleterne selv er situationen da også langt fra optimal.

- Der er ingen tvivl om, at det er en plet på OL for os. Vi har været lidt udfordret af det i vores forberedelser, og man skal passe utrolig meget på sig selv, siger Jonas Høgh Christensen, der stiller op i Finnjolle for Danmark.

- Det er stressende, at det er en faktor som beskidt vand, man skal tage hensyn til. Vi har selvfølgelig vores forholdsregler og må jo bare blive ved med at holde os rene, siger Katja Salskov Iversen fra den danske 49’erFX.

Hos Team Danmark vil man gerne være på forkant med den fare, som det forurenede vand potentielt truer med.

- Man skal huske på, at for flere af atleterne er det her deres højdepunkt i karrieren, så det vil jo være rigtig trist, hvis det bliver ødelagt af en mave-tarminfektion, siger Team Danmark læge, Tøger Persson Krog.