Rio 2016

Mikkel Beha sætter sønnen på plads: Ingen diskussion - nu bestemmer jeg

Mikkel Beha og sønnen Emil Midé Erichsen skal være en del af TV 2's OL-dækning omkring sejlsport, og rollerne indbyrdes er ikke til diskussion.

Sejlsport bliver sendt direkte på TV 2 Charlie. Du kan se med første gang mandag kl. 17.30

De fleste danskere kender efterhånden Mikkel Beha og resten af familien fra TV 2's program 'Kurs mod fjerne kyster', hvor de for tre uger siden vendte hjem med skibet 'Havana' efter tre års jordomsejling med sønnerne Emil og Theis som de bærende kræfter.

Nu Mikkel Beha og sønnen Emil igen draget mod fjerne kyster i Brasilien, hvor de skal være en del af TV 2's OL-dækning af sejlsport. På Havanas rejse rundt i verden var Emil Erichsen bossen, men i et muntert interview inden OL slår Mikkel Beha dog fast, at der ikke kan være nogen tvivl om rollerne nu.

Det er jo så far og søn. Hvem bestemmer egentlig, Mikkel?

- Det gør jeg, det er der jo ingen grund til at diskutere. Nu har Emil ligesom haft rorpinden de sidste tre år, så har man gået og været lidt træt af det.

Det synes jeg da også, du har blandet dig i?

- Jo, men ikke nok, eller… Jeg prøvede, skal vi sige det sådan. Der har jo ikke været nogen tvivl om, hvem der har været skipper på den tur, som drengene lige har gennemført. Det har været Emil hele vejen og Theis (Emils bror, red.) som førstemand. Og jeg har ligesom bare været redderen, der kunne gå lidt i baggrunden med en kop kaffe og hygge mig lidt. Nu får jeg lov til at være lidt på toppen med min tv-erfaring - i hvert fald de første par dage, siger Mikkel Beha med et stort smil.

For der er ingen tvivl om, at far og søn glæder sig til at dække sejlsport i Rio. For Emil Midé Erichsen bliver det samtidig et gensyn med nogle af de atleter, som han selv trænede med, da han var yngre.

- Mange af dem er mine gamle venner. Vi har fulgtes, siden vi var 12-13 år og lå og sejlede optimistjolle oppe i Øresund. At se dem her til OL, som var vores fælles drøm, da vi var små, at en af os skulle til OL, det bliver bare kanon sjovt at prøve at følge dem og forhåbentlig se dem klare sig godt, siger Emil Erichsen.

Han dyrkede selv sejlsport på højeste niveau, da han var yngre, men en skade tvang ham til at stoppe og opgive sin store drøm. Nu er han dog tilbage og klar til at dække sejlsport på tætteste hold.

- Det glæder jeg mig helt vildt meget til. Jeg tror, at det bliver rigtig sjovt, blandt andet fordi vi har så godt et sejllandshold i år, der repræsenterer Danmark ved OL i Rio. Jeg er sikker på, det bliver en kæmpe oplevelse.

Sejlsport bliver sendt direkte på TV 2 Charlie, og du kan se med første gang på mandag kl. 17.30