Rio 2016

Udgav sig for at være kroater: Sådan snød Mikkel og Emil sig ind til dansk OL-håb

Mikkel Beha Erichsen og sønnen Emil måtte tage utraditionelle midler i brug for at få dansk OL-sejler i tale.

Der er som altid store forventninger til de danske sejlere, når der er OL. Gang på gang har de høstet havets gyldne frugter, når medaljeregnskabet skulle gøres op.

To sejlglade danskere, der ikke selv skal i bølgen blå under OL, er Mikkel Beha Erichsen og sønnen Emil Erichsen. Til gengæld skal de kommentere sejlads for TV 2 under legene i Rio.

Og især for Emil er der tale om et kærligt gensyn med nogle af barndomsvennerne, der nu udlever drømmen om at sejle under den danske fane under OL.

Fredag besøgte de to så den danske lejr, og de melder om utrolig god stemning.

- Der er en hyggelig, rar stemning. Man kan mærke, at det er et landshold med elleve landsholdssejlere, som virkelig har det godt med hinanden – som virkelig kender hinanden. Da vi var der i går aftes, sad de og spillede Ludo, og der var dartturnering. Der var slet ikke den der forkrampede negative fokusering, hvor det kun handler om, om de er gode nok og alt det der. Der er sådan en ”wow, vi glæder os”, siger Mikkel Beha Erichsen.

Vi kom til at snige os ind et sted, hvor vi måske ikke helt havde adgang.

Mikkel Beha Erichsen

Hvordan var det for dig, Emil, som tidligere sejler at se atleterne du kender?

- Det var helt vildt hyggeligt. Det er jo gamle venner, som jeg ikke har set i 4-5 år, siden jeg selv stoppede med at sejle. Jeg bliver jo bare mødt med store kram, hvor de står og siger ”Vi er til OL!”. De siger det på den måde, at ”vi” er til OL sammen, siger Emil Erichsen - og Mikkel følger op:

- Det var det I gik og drømte om, da I var 12-13 år gamle: ”Årh, tænk, hvis man kom til OL en dag”. Nu er de der, og de er som små børn. Det er virkelig sådan ”Årh, nu er vi her, og vi skal sejle OL”.

Det var dog ikke nemt at komme til at tale med alle de danske sejlere. For som arbejdende for pressen har man ikke adgang til alle områder. Men her viste far og søn, at de var de hurtigste knallerter på molen, da de fik sig sneget ind alligevel. Her fandt de det danske medaljehåb Jonas Høgh.

- Vi kom til at snige os ind et sted, hvor vi måske ikke helt havde adgang. Derinde hvor de går, sejlerne, helt inde på havnen, og har deres containere, udstyr og rigger deres joller til, hvor der normalt ikke er adgang for sådan nogen som os. Men så prøvede vi at ligne nogen fra det kroatiske 49’er-landshold. Jeg trak maven ind, og så gik vi meget målrettet igennem alle vagterne, og så slap de os ind, siger Mikkel Beha Erichsen.

- Og han (Jonas Høgh, red.) er meget klar. Det sagde han til os.  Han sagde ”båden er klar, alt udstyret er klar, vi har valgt de rigtige sejl. Nu hænger den på mig, jeg kan ikke skyde skylden på andre, hvis det går galt," tilføjer Emil Erichsen.