Rio 2016

49er FX-bronzevinder: Kede af det - men alligevel sindssygt glade

Der var blandede følelser, da Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen efter medaljesejladsen skulle gøre status med en OL-bronze.

Ét point adskilte top fire inden finalesejladset i 49er FX-klassen.

Derfor skulle sejlerduoen Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen slutte foran Brasilien, New Zealand og Spanien for at vinde OL-guld, men desværre var det kun Spanien, de formåede at holde bag sig.

- Lige nu er vi lidt kede af det, men ikke mere end vi godt ved, det er flot. Der var fire både, der var ude og kæmpe om det, og de var alle sammen mega dygtige. Vi fik lov til at gå med bronzen, så vi er glade for at have en medalje med hjem, sagde Jena Mai Hansen efterfølgende til TV 2 SPORT.

Danskerne var godt med fra start, men efterhånden fik Brasilien og New Zealand lagt afstand til de to andre fra top 4, og så blev det en direkte duel med Spanien om 3. pladsen.

- Det var relativt kaotisk. Vinden sprang 50 grader, og det var alle former for vindstyrker, så det var enormt svært. Det var svært at sejle efter det, man selv så, og så samtidig have øje med de andre. Vi rammer ikke helt første skifte, og derfra prøver vi bare at kæmpe og kæmpe for at komme tilbage. Vi rammer den ikke helt, men heldigvis har vi styr på Spanien, og det er vi sindssygt glade for, sagde Katja Salskov-Iversen.

På trods af afstanden til Brasilien og New Zealand havde danskeren faktisk troen på guld helt til det sidste.

- Vi tror egentlig på guldet ret længe, men i sidste runde snakker vi om, nu skal vi lige have styr på, hvor Spanien er henne. På vej ned af sidste lænser får vi et rigtig lækkert tryk, så det ser ud som om, vi alle sammen kommer sindssygt tæt ned til mål, sagde Jena Mai Haisen.

Inden Katja Salskov-Iversen tilføjede:

- Ja, der var forventningerne oppe igen, og så håber man lige, at vinden går til vores fordel, men de andre sejlede bare et rigtig godt ræs.

Medaljen var Danmarks tolvte ved dette OL.