Rio 2016

Kronprinsen: Danske sportsfolk skubber til taget i Rio

Kronprins Frederik er imponeret over, at de danske OL-atleter har overgået medaljemålsætningen i Rio.

Kronprins Frederik har under OL fulgt de danske idrætsfolk i Rio, hvor det er blevet til 12 medaljer.

Danmark er i gang med at levere den største medaljehøst siden 1948. Atleterne har desuden klart overgået den officielle målsætning på ti medaljer.

- De har skubbet til taget. Det er vi alle sammen enormt stolte over.

- Det kan jeg også høre fra venner og familie hjemme i Danmark. De er helt lykkelige over, at vi får medaljer - også fra steder, vi ikke lige have regnet med, siger kronprinsen.

Torsdag var han til stede i badmintonhallen, hvor Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl var to bolde fra at vinde guld. Det endte dog med et nederlag til de japanske verdensettere Ayaka Takahashi og Misaki Matsutomo.

- Det er jo også sådan, olympiaden er. Man er meget tæt på, og alle sanser er spændt til bristepunktet, og der er en, der ikke kan vinde.

- Det skete desværre for pigerne, siger kronprins Frederik, efter at han som medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC) havde uddelt medaljer.

Kronprinsen havde før OL udpeget kajakroeren René Holten Poulsen som en sikker dansk medaljetager.

Forkølelse og søgræs var dog en modspiller i Rio, hvor verdensmesteren i 1000 meter enerkajak sluttede som nummer seks i finalen.

- Hvad skal man sige - vi er alle sammen mennesker og ikke robotter, og det er noget, der kan ramme alle mennesker - både på elite- og motionsplan. Det var meget bittert, men måske ser vi ham igen. Det tror jeg, at vi gør, siger kronprinsen.

Tidligere på torsdagen sørgede den blot 20-årige Emma Aastrand Jørgensen ganske overraskende for en dansk kajakmedalje, da hun i en tæt afgørelse fik OL-sølv i 500 meter enerkajak.