Forkert resultat blev opdaget sent - nu ligger dansk sejler til VM-medalje

For Laser Radial-sejleren Anne-Marie Rindom var en VM-medalje stort set umulig efter næstsidste sejlads.

Dagen startede forrygende, da hun sejlede sig op på førstepladsen i VM-ræset, men endte rigtig, rigtig skidt.

- Alt gik bare galt, og det er jeg megaskuffet over. Der er 12 point op, og de tre foran ser sig ikke tilbage, så det bliver meget, meget, meget svært for mig.

Sådan sagde den tidligere verdensmester og olympiske bronzevinder Anne-Marie Rindom efter 10. sejlads i Laser Radial-klassen, hvor hun var blevet nummer 33.

Resultatet havde sendt Rindom ned på fjerdepladsen - og så godt som sendt hende ud af kampen om medaljer i fredagens Medal Race.

Men ud af det blå blev alting vendt på hovedet.

Amerikanske Paige Railey, der efter 10. sejlads lå på 2.-pladsen, var nemlig blevet vist to gule flag i den 9. sejlads, og i den opdaterede pointstilling står hun nu som værende udgået, hvilket sender hende ned på sidstepladsen i sejladsen.

Det var bare ikke blevet registreret i den officielle pointliste.

- Det betyder sindssygt meget, at jeg har fået et ekstra liv. Jeg skal bare selv sørge for at sejle godt i morgen, og så skal det nok være nok til en medalje, siger Anne Marie Rindom til TV 2 SPORT.

- Sportschefen skrev til mig, at Paige havde trukket sig fra racet. Jeg skrev, om det var en joke, for det kunne det sagtens være.

- Men det kunne jeg trods alt ikke finde på i sådan en situation, siger sportschef Thomas Jacobsen.

Ud fra det første resultat var Rindom 12 point efter OL-guldvinderen Marit Bouwmeester, som lå på tredjepladsen, hvilket betød, at hun skulle slutte seks pladser over hende i Medal Racet for at tage bronzemedaljen.

Rindom har stadig 12 point op til hollænderen, men nu sidder danskeren altså selv på tredjepladsen med 3 point ned til Paige Railey.

Det er kun de 10 bedste både, der er med i Medal Racet, hvor placeringerne tæller dobbelt. Det betyder, at Rindom kan slutte én plads bag Railey og stadig vinde bronze.

Emma Plasschaert fra Belgien ligger på førstepladsen og har 11 point mere end Bouwmeester.