Anne-Marie Rindom vinder EM-guld

Allerede inden den sidste sejlads kunne Anne-Marie Rindom fejre europamesterskabet.

Sejleren Anne-Marie Rindom kan kalde sig europamester i Laser Radial.

Lørdag sikrede hun sig EM-guldmedaljen for første gang i karrieren i suveræn stil allerede inden den afsluttende sejlads.

Det blev en kendsgerning, da hun vandt 11. sejlads i Porto, efter at Anne-Marie Rindom førte ganske suverænt inden dagens to sidste sejladser lørdag.

- Jeg er helt vildt glad og mega stolt og samtidig lettet, fordi jeg også var lidt nervøs. Når man fører klart, så har man pludselig alt at tabe, så det var en lidt svær følelse at gå ind til de sidste sejladser med, siger Anne-Marie Rindom efter triumfen i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

11. sejlads blev faktisk lettere dramatisk med flere omstarter og flere sejlere, der blev taget i at tyvstarte.

- Jeg troede faktisk også, at jeg var tyvstartet, men jeg slap fri. Det gav mig en følelse af "second life", så det var bare om at give den gas, siger den danske europamester.

Hun tog det stille og roligt i sidste sejlads, hvor hun cruisede i mål som nummer 33.

Rindom dominerer

Anne-Marie Rindom vandt VM-guld i 2015 og OL-bronze i Rio i 2016.

Tidligere i denne sæson vandt hun Trofeo Princesa Sofie Cup og World Cup i Genoa.

Dermed har hun sat den øvrige verdenselite på plads i de seneste tre stævner.

- Alt fungerer lige nu. Jeg har arbejdet meget med det mentale, hvor jeg fokuserer på at holde min strategi på banen og være til stede i nuet hele tiden.

- Samtidig har vi fået en fantastisk træningsgruppe, hvor vi arbejder hårdt, hjælper hinanden og samtidig har det sjovt sammen, siger Anne-Marie Rindom.

Hun lå nummer to efter de første to sejladser mandag, men med to sejre tirsdag overtog hun føringen, og siden har hun ikke set sig tilbage.