Sejlsport

Dansk verdensmester satser alt på OL-triumf

Anne-Marie Rindom mangler én guldmedalje for at fuldende samlingen. Nu går hun all in for at øge sine guldchancer ved OL.

Euforien efter VM-triumfen i juli har dårligt lagt sig, før Anne-Marie Rindom har rettet blikket mod næste års olympiske lege i Tokyo.

- Jeg vil gøre alt for at stå øverst på skamlen næste år. Det er målet, og det er jeg ikke bange for at sige, for jeg føler, det er inden for rækkevidde.

TV 2 SPORT møder den dobbelte verdensmester i Laser Radial under et kort visit i Danmark. Hun er kun hjemme en håndfuld dage, inden turen går til Japan, hvor OL-forberedelserne intensiveres.

Faktisk satser OL-bronzevinderen fra 2016 så meget på at blive olympisk mester i 2020, at hun bliver sejler på fuld tid.

- Jeg har stoppet mine studier, så nu er jeg fuldtidssejler i et år. Det er ikke nødvendigvis for at træne mere, men for at have lidt mere tid til at restituere og samtidig have et socialt liv. Der er mange ting udenom sejladsen, der også skal køre.

- Og så skal vi jo træne rigtig meget i Japan, så meget som overhovedet muligt, for at lære forholdene at kende.

Anne-Marie Rindom, der også har vundet EM i Laser Radial i 2019, kommer til at træne i Japan i mindst tre ud af de næste 12 måneder. Derfor er hun allerede ved at lære sig selv de mest basale vendinger på japansk.

Du må lære at sige: Jeg har vundet guld.

- Ha ha! Ja, det kan være, jeg skal det – men det tager vi bagefter stævnet.

OL i Tokyo afholdes fra den 24. juli til den 9. august 2020. Danmark er kvalificeret i Laser Radial, og derfor mangler Anne-Marie Rindom kun den formelle udtagelse.