Sejlsport

- Jeg er helt overvældet, siger Rindom om historisk kåring

Anne-Marie Rindom kan kalde sig verdens bedste sejler på tværs af alle klasser efter et imponerende år med fire guldmedaljer.

2019 blev natten til onsdag historisk dansk sejlsport og i særedeleshed Anne-Marie Rindom, der blev kåret som verdens bedste sejler som den først dansker nogensinde.

Rindom var en af tre nominerede ved World Sailing-forbundets årsmøde på Bermuda, og prisen går til en mand og en kvinde på tværs af alle klasser og discipliner i international sejlsport.

- Jeg er helt overvældet. At blive kåret som verdens bedste sejler er noget, jeg ikke har turdet drømme om, sagde Anne-Marie Rindom kort efter kåringen i en pressemeddelse.

- Jeg vil gerne takke hele holdet bag mig derhjemme, ikke mindst min træner Piotr Wojewski. Også tak til alle, der har stemt på mig gennem den seneste uge.

Den 28-årige dansker har haft en helt suveræn sæson, der både har budt på en guldmedalje ved både EM og VM i Laser Radial.

Derudover har hun også vundet yderligere to guldmedaljer ved internationale topstævner.

- Jeg havde selvfølgelig håbet på det, men også sagt til mig selv, at bare dét at komme her til Bermuda som én af tre nominerede var fuldstændig vanvittigt, siger Rindom.

- Betyder meget for danske sejlere

Nattens nyhed har også nået Dansk Sejlunion, der også kun har roser til overs for verdens bedste kvindelige sejler.

- Det betyder meget for danske sejlere og for Dansk Sejlunion, at vi - som et lille land med et stærke sejltraditioner - kan opnå denne store anerkendelse fra de andre medlemslande i World Sailing og fra de mange mennesker, der har stemt på Anne-Marie, siger formand Line Markert.

Danskeren var nomineret med PWA-windsurferen Delphine Cousin Questel fra Frankrig og den spanske Hansa 303-parasejler Violeta del Rein