Sejlsport

Beha-sønner sætter kurs mod dansk rekord

Brødrene Emil og Theis Midé Erichsen er med på jagten efter rekorden i Round Denmark Race sammen med flere rutinerede sejlere.

Familien Danmark kender bedst Emil og Theis Midé Erichsen, sønner af Mikkel Beha Erichsen, fra skibet Havana, hvor den eventyrlystne familie glemmer tiden, lever i nuet og beundrer verdenshavene.

Søndag vil de to brødre dog kaste sig ud i en opgave, hvor tiden bliver den vigtigste faktor, og oplevelserne må vente, når de jagter rekorden for hurtigste båd i Danmark Rundt.

Emil og Theis Midé Erichsen bliver såkaldte "On Board Reporters" på båden, hvor de skal dokumentere rekordforsøget, men kommer samtidig til at tage aktiv del i sejladsen.

Gode chancer for at slå rekorden

Rekordforsøget vil blive forsøgt i en båd af typen 'VO65'. Den er bygget til at sejle det store løb Volvo Ocean Race og har sejlet jorden rundt to gange med legendariske Bouwe Bekking som skipper. Dengang gik den under navnet Brunel, mens den nu hedder Childhood1.

Den nuværende rekord lyder på tre døgn og otte timer, men den har Emil Midé Erichsen en klar forventning om, at holdet kan slå.

- Vi håber på at kunne sejle ruten på to et halvt til tre døgn. Som vejret ser ud nu, skulle vi have en god chance for at slå "den gamle rekord".

Besætningen vil sejle hele turen uden pauser, hvorfor døgnet ombord er delt op i vagthold, så de sejler på skift. Der er dog ikke meget søvn i vente, da alle mand skal på dæk, hver gang de skal lave en manøvre, skifte sejl eller lave en vending.

En anden rute end tidligere

"Den gamle rekord" er sat i citationstegn, fordi det er vigtigt at pointere, at den nuværende rekord er sat på en lidt anderledes rute, der startede ved Kielerkanalens udsejling og sluttede igen ved indsejlingen i Kiel.

Den "nye bane", som brødrene Midé Erichsen sejler med resten af besætningen, er den rute, der i fremtiden er godkendt af det internationale Sailing Council som den, man skal sejle Danmark Rundt efter.

- Det bliver på den rute, folk vil prøve at slå rekorden. Skarpe tunger vil sige, at der ikke er nogen rekord at slå, da vi er de første til at sejle den her rute, og det er som sådan rigtigt nok. Men det, jeg hæfter mig ved i forhold til en rekord i Danmark Rundt, er, at den nye rute, vi skal sejle, er en smule længere end den under den gamle rekord. Så derfor snyder vi ikke med en kortere distance, forklarer Emil Midé Erichsen.

Starten på turen forventes at blive søndag, men tidspunktet er endnu ukendt. Det afhænger meget af vejrforholdene, da besætningen indleder turen, når forholdene er mest optimale.

I korte træk er den nye rute:

 • Rømø (lige ud for den danske grænse på vestkysten) - Skagen
 • Skagen - Kronborg
 • Kronborg - Christiansø
 • Christiansø - Gedser
 • Gedser - Aarhus

Besætningen på Childhood1

Brødrene Emil og Theis Midé Erichsen er altså langt fra de eneste besætningsmedlemmer ombord på båden.

Emil Erichsen har over for TV 2 SPORT sat ord på, hvem der ellers bliver en del af rekordforsøget:

 • Bouwe Bekking: Skipper på båden. Han har sejlet kapsejlads rundt om jorden otte gange igennem mere end 30 år, og han er en af de allerstørste stjerner inden for Ocean kapsejlads. Han er hollænder, men har boet i Danmark med sin danske kone i 25 år.
 • Katja Salskov-Iversen: Hun vandt i 2016 bronze ved OL i 49’er FX sammen med Jena Mai Hansen.
 • Jens Dolmer: Han har sejlet Volvo Ocean Race sammen med Bouwe Bekking flere gange, og han er en af de bedste storbådssejlere, der er i Danmark. Han bliver kaldt 'farmeren', da han oprindeligt er uddannet landmand, men blev overtalt til at sejle professionelt i stedet.
 • Louis Balcaen: Belgier, der har sejlet Ocean Race med Bouwe Bekking et par gange.
 • Jelmer, Rutger, Laura og Arianne: Fire unge hollændere - to drenge og to piger. Alle sammen personer, som Bouwe Bekking tester frem mod næste Ocean Race i 2021.
 • Jørn Larsen: Ejer af Trifork. Han er selv ihærdig sejler og er i den her sammenhæng med, fordi han kender Bouwe Bekking personligt.

Rekordforsøget indledes søndag, og du kan følge med i turen her på sport.tv2.dk.