Beha-sønner og co. sætter suveræn dansk rekord

Båden Childhood1 med Emil og Theis Midé Erichsen har sammen med flere rutinerede sejlere sat dansk rekord.

Den vestjyske ø Rømø lå inde til styrbord, da startskuddet for rekordforsøget lød søndag klokken 14.57.

Herefter ventede der en lang rejse og jagt for båden Childhood1, hvor Emil og Theis Midé Erichsen var med som "On Board Reporters", hvor de dokumenterede rekordforsøget, men også var en aktiv del af sejladsen.

Der er bare nogle gange, hvor det er lidt sjovere at komme sejlende ind til en by end andre

Emil Midé Erichsen

”Den gamle rekord” for Danmark Rundt-distancen lød på tre døgn og otte timer. Dermed skulle Childhood1 ankomme i Aarhus inden klokken 23.00 onsdag aften for at slå rekorden.

Og rekorden blev ikke bare slået. Den blev slået noget så eftertrykkeligt.

For da båden passerede den virtuelle målstreg ude foran Aarhus klokken 13.03, er den nye rekord nu 2 dage, 22 timer, 24 minutter og 21 sekunder. Det skriver løbets officielle side Round Denmark Race.

Dermed slog de rekorden med næsten 10 timer.

- Vi er akkurat kommet i mål. Det har været en fantastisk oplevelse, og der er bare nogle gange, hvor det er lidt sjovere at komme sejlende ind til en by end andre, og det her er en af dem, siger Emil Midé Erichsen og fortsætter:

- Jamen, lige nu er jeg bare overvældet over at have været en del af en fantastisk oplevelse. Vi har fået lov at få et indblik i en verden, som jo ellers ikke er noget, som vi forstår os ret meget på, Theis og jeg. Vi har fået lov at sejle med nogle af de bedste sejlere i verden på en tur rundt om Danmark. Det har været helt vildt.

- Og at vi så sætter den hurtigste tid, det er jo bare et mega plus i bogen. Det har været super sjovt! Vi kunne desværre hverken give krammere eller high-fives på grund af corona. Men der var store klapsalver og highfives i luften, da vi krydsede den virtuelle linje lige herude foran Aarhus.

Senere på sommeren bliver det til en programserie på TV 2 PLAY, hvor man kan følge rekordjagten.

En anden rute end tidligere

"Den gamle rekord" er sat i citationstegn, fordi det er vigtigt at pointere, at den blev sat på en lidt anderledes rute, der startede ved Kielerkanalens udsejling og sluttede igen ved indsejlingen i Kiel.

Den "nye bane", som brødrene Midé Erichsen sejlede med resten af besætningen, er den rute, der i fremtiden er godkendt af det internationale Sailing Council som den, man skal sejle Danmark Rundt efter.

Emil Midé Erichsen erkendte inden afgang, at nogle nok vil mene, at ruten ikke er den rigtige, men han understregede også, at den nye rute er en smule længere, så på den måde blev det ikke nemmere.

Rekorden blev sat i en båd af typen 'VO65'. Den er bygget til at sejle det store løb Volvo Ocean Race og har sejlet jorden rundt to gange med legendariske Bouwe Bekking som skipper.

Hård tur hjem fra Bornholm

Og selvom Erichsen-brødrene er rutinerede sejlere, så var det alligevel en helt anden oplevelse at være med til at sejle kapsejlads.

- Når vi normalt sejler langt, så er det jo med benene oppe og kaffe på kanden. Her blev der bare sejlet kapsejlads hele tiden. Det kan godt være, du kun når at ligge i køjen i 30 minutter, inden du bliver jaget op igen. Så vi sov med alt tøjet på, og vi var pjaskvåde hele tiden.

- Specielt turen tilbage fra Bornholm tirsdag var hård. Der havde vi tyve timer med mellem 15-20 sekundmeter. Den trak tænder ud, siger Emil Erichsen, der også udpeger sine favoritmomenter undervejs:

- Da vi startede fra Rømø på Vestkysten, havde vi vinden i nakken og sejlede omkring 20-25 knob. Og det er bare en helt vild oplevelse at få lov at sejle så hurtigt i en sejlbåd. Det er det dobbelte af, hvad Havana kan sejle.

- Og at komme blæsende forbi Kronborg var helt specielt. Og så hurtigt har vi aldrig sejlet forbi Kronborg før.

- Nu er jeg træt. Det er ikke blevet til meget søvn. Jeg glæder mig til at få tørre sokker og tørre bukser på. For det har bare været vådt i tre døgn nu.

Besætningen på Childhood1

Brødrene Emil og Theis Midé Erichsen var dog langt fra de eneste besætningsmedlemmer ombord på båden.

  • Bouwe Bekking: Skipper på båden. Han har sejlet kapsejlads rundt om jorden otte gange igennem mere end 30 år, og han er en af de allerstørste stjerner inden for Ocean kapsejlads. Han er hollænder, men har boet i Danmark med sin danske kone i 25 år.
  • Katja Salskov-Iversen: Hun vandt i 2016 bronze ved OL i 49’er FX sammen med Jena Mai Hansen.
  • Jens Dolmer: Han har sejlet Volvo Ocean Race sammen med Bouwe Bekking flere gange, og han er en af de bedste storbådssejlere, der er i Danmark. Han bliver kaldt 'farmeren', da han oprindeligt er uddannet landmand, men blev overtalt til at sejle professionelt i stedet.
  • Louis Balcaen: Belgier, der har sejlet Ocean Race med Bouwe Bekking et par gange.
  • Jelmer, Rutger, Laura og Arianne: Fire unge hollændere - to drenge og to piger. Alle sammen personer, som Bouwe Bekking tester frem mod næste Ocean Race i 2021.
  • Jørn Larsen: Ejer af Trifork. Han er selv ihærdig sejler og er i den her sammenhæng med, fordi han kender Bouwe Bekking personligt.