Sejlsport

Anne-Marie Rindom testet positiv for coronavirus

En træningslejr i sejlads har måttet indstille sine træningsaktiviteter, da der er opstået smitte med coronavirus.

I alt er syv personer testet positiv for coronavirus i forbindelse med en træningslejr i sejlads i Aarhus.

Den ene er Anne-Marie Rindom, som var tæt på at vinde EM-guld ved de afsluttende finalesejladser ved Gdansk i Polen i sidste uge. Yderligere tre personer udviser symptomer.

Det oplyser Dansk Sejlunions direktør, Christian Lerche, til TV 2 SPORT.

- Fem af vores elitesejlere og to af vores trænere er smittede. Og blandt dem er nogle af vores allerbedste sejlere - herunder Anne-Marie Rindom, lyder det.

I uge 42 samles landsholdssejlerne hvert år til en træningscamp i Aarhus, og på grund af forsamlingsforbuddet var de kun 50 til stede i år, selvom de under normale omstændigheder er langt flere samlet.

To potentielle smittekæder

Ifølge Christian Lerche kan virussen være båret hjem fra EM i Polen. Han fortæller, at Anne-Marie Rindom ellers testede negativ, da hun vendte hjem fra stævnet.

- Hun blev så testet igen lørdag, og den viste sig så at være positiv, fortæller Christian Lerche.

Af de sejlere, der var i Polen, er det altså kun Anne-Marie Rindom, der har testet positiv.

- Af de øvrige smittede har vi har en mistanke om, at de kan være blevet smittet udefra i forbindelse med træningslejren, lyder det.

Dansk Sejlunion betragter de 50 personer, der har deltaget i træningslejren, som nære kontakter. Hvilket vil sige, at alle er gået i selvisolation med det samme.

"Slemme dage"

Selv fortæller sidste års EM-vinder, at hun ikke er på toppen.

Det har været nogle hårde dage siden lørdag, hvor hun altså fik at vide, at hun var smittet.

- Det er blevet lidt bedre i løbet af de sidste par dage, men jeg har haft høj feber, ondt i hovedet og i hele kroppen, fortæller sejleren til TV 2 SPORT.

Ud over EM-titlen sidste år vandt Anne-Marie Rindom også VM i 2019, hvilket var anden gang, hun blev verdensmester efter også at have vundet VM i 2015.