OL Tokyo 2020

Rindom på OL-guldkurs efter god dag

To gode sejladser tirsdag har sendt Anne-Marie Rindom helt i front af kvindernes Laser Radial ved OL.

Laser Radial-sejleren Anne-Marie Rindom er taget til OL i Tokyo som en af Danmarks største medaljekandidater. Og det er hun godt i gang med at leve op til.

Tirsdag morgen dansk tid blev femte og sjette af i alt ti fleetsejladser afviklet, og med to fjerdepladser rykkede den danske sejler op på førstepladsen.

- Der er højt humør. Men jeg prøver ikke at lade mig påvirke mig alt for meget af resultaterne.

- Det er en total rollercoaster at være i gang over ni dage, hvis man hele tiden er påvirket af, hvordan det går, så jeg prøver at være rimeligt upåvirket, men jeg kan ikke lade være med at smile ved at gå ind til en hviledag og føre stævnet.

Hendes nærmeste konkurrenter leverede dårligere placeringer, og det tillod Rindom at rykke fra bronze- til guldpladsen. Hun har et forspring på 12 point ned til svenske Josefin Olsson med fire fleetsejladser og en finalesejlads tilbage.

Onsdag får Laser Radial-sejlerne en pause, så Anne-Marie Rindom skal først fortsætte sin kurs mod guld torsdag.

Mere dansk succes på vandet

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard i 49'er FX fik også en god start på de olympiske lege med placeringer som nummer 14, 4 og 3 i de første tre sejladser.

Sejlerduoen ligger nummer fire samlet efter de tre første sejladser. Da man ikke medregner bådenes dårligste resultat, tæller 14.-pladsen ikke med, hvilket holder danskerne i toppen.

De næste sejladser sejles onsdag. I alt venter 12 fleetsejladser samt en finalesejlads med dobbeltpoint på spil for de ti bedste både.