OL Tokyo 2020

Rindom sønderknust: - Det er helt galt

Anne-Marie Rindoms store føring er skrumpet efter en dramatisk fredag på vandet i Tokyo. Hun kan dog stadig selv afgøre det søndag.

Inden fredagens tiende sejlads kunne Anne-Marie Rindom nærmest smage OL-guldet.

Sjældent har så sød en smag ændret sig så hurtigt. Kort før starten blev en forvirret, fortvivlet, sur, rådvild og ked af det dansker straffet for anden gang, fordi hun vrikkede for meget med sit ror.

Det gav stor forvirring, og det endte med, at hun ikke deltog i det tiende race.

- Det føles, som om man slet ikke kan være i sin egen krop. Det er svært ikke at græde alt for meget. Jeg ved ikke, hvad jeg lavede derude i dag. Det er helt galt, siger en sønderknust dansker.

Turde ikke deltage i tiende løb efter straf

Den forfærdelige følelse bliver forstærket af, at hun efterfølgende har fundet ud af, at hun faktisk godt måtte have deltaget i tiende løb, fordi der grundet tyvstart blev dømt omstart racet, hun blev straffet i. Hun turde dog ikke at løbe risikoen:

- I anden sejlads får jeg et gult flag mere på startlinjen, og så er der omstart, fordi sejlerne starter for tidligt. Så er jeg lidt i tvivl om, hvorvidt jeg må starte eller ej. Men fordi de er så hurtige til at sætte det i gang, kan jeg ikke nå at snakke med min træner. Jeg er så meget i tvivl om, hvorvidt jeg må sejle med eller ej.

- Jeg vælger at sejle med, men laver min beslutning om. Og det var helt klart en fejl, for jeg måtte godt sejle med. Så det er ret svært at rumme lige nu, siger hun.

Havde hun valgt at sejle med i sidste sejlads og fundet ud af, at hun ikke måtte, kunne det have fået fatale konsekvenser.

Reglen i sejlsport er nemlig, at sejlerne kan trække deres dårligste løb fra. Det betyder, at hun heldigvis ikke får de 45 point, som hun ellers lå til på grund af diskvalifikationen.

Havde hun deltaget uden at få lov, kunne hun ikke trække løbet fra.

Hun understreger, at hun mener, at begge strafflag er korrekte.

Fører inden sidste race

Hun kan heldigvis stadig nå at vinde OL-guld på søndag. Her skal de ti bedste sejle medal race, hvor pointene tæller dobbelt.

- Det er ret tæt, så der er selvfølgelig alt at kæmpe for. Men det er svært at rumme lige nu med alle de følelser og at have smidt så stort et forspring væk.

- Jeg fatter det stadig ikke. Det går så hurtigt derude, og det er en situation, jeg aldrig har været i før, siger Anne-Marie Rindom.

Stillingen før medal race (det gælder om at have færrest point)

  1. Rindom (DAN), 64 point
  2. Bouwmeester (HOL), 71
  3. Olsson (SVE), 79

Inden søndagens medal race skal Rindom forsøge at arbejde med sig selv og blive klar mentalt i jagten på OL-guldet.

- Jeg er stadig helt i chok over, hvad jeg laver. Jeg ved overhovedet ikke, hvad jeg laver. Det er virkelig, virkelig hårdt, for jeg har arbejdet så meget de sidste mange, mange år om at være i så svær en situation.

- Jeg skal snakke med alle mine mennesker omkring mig og finde ud af, hvad der er en god plan. Vi skal nok komme stærkt igen på søndag, siger Anne-Marie Rindom.