OL Tokyo 2020

Sådan vinder Rindom OL-guld

Selvom Anne-Marie Rindom på dramatisk vis måtte se sit forspring skrumpe gevaldigt ind fredag, har hun fortsat rigtig gode muligheder for OL-guld.

Anne-Marie Rindoms tårer fredag kan meget vel blive til glædestårer søndag.

Hun ligger fortsat på førstepladsen og kan sikre sig OL-guld, hvis det bliver til mindst en fjerdeplads i det afgørende medal race søndag. Men mindre kan faktisk også vise sig at være nok.

- Jeg skal snakke med alle mine mennesker omkring mig og finde ud af, hvad der er en god plan. Vi skal nok komme stærkt igen på søndag, siger Anne-Marie Rindom.

Danskeren kunne med en bare nogenlunde fornuftig sidste sejlads fredag have sikret sig OL-guldet. Men kort før starten blev den uheldige dansker straffet for anden gang, fordi hun vrikkede for meget med sit ror. Det gav stor forvirring, og det endte med, at hun ikke deltog i det tiende race.

Derfor skrumpede hendes forspring på 26 point ind til 7:

Stillingen før medal race (det gælder om at have færrest point)

  1. Rindom (DAN), 64 point
  2. Bouwmeester (HOL), 71
  3. Olsson (SVE), 79
  4. Douglas (CAN) 82

Der har været afviklet ti indledende sejladser, som har givet ovenstående stilling. De ti bedste sejlere fra de indledende konkurrerer mod hinanden i medal race, hvor pointene tæller dobbelt. Bliver Rindom eksempelvis nummer et i medal race, får hun to point. Bliver hun nummer to, får hun fire point og så videre.

Sådan vinder hun guld

  • Hvis Anne-Marie Rindom bliver mindst nummer fire i medal race, er hun sikker på OL-guld.
  • Bliver hollandske Bouwmeester nummer syv eller dårligere, mens svenske Olsson bliver nummer tre eller dårligere, samtidig med at canadiske Douglas ikke bliver nummer et i medal race. Så vinder Anne-Marie Rindom guld uanset hendes egen placering.

Anne-Marie Rindom er naturligvis på guldjagt, men det kan også ende med en medalje af en anden karat. Hun har lige akkurat ikke sikret sig at ende i medaljerne, men meget skal gå galt, hvis hun ikke ender med en medalje.

Sådan tager hun sølv

  • Bliver Anne-Marie Rindom mindst nummer otte af de ti både i medal race, er hun sikker på at tage mindst OL-sølv.

Sådan tager hun bronze

  • Bliver Anne-Marie Rindom mindst nummer ni af de ti både i medal race, er hun sikker på at tage mindst OL-bronze.

Anne-Marie Rindom er stadig fortrøstningsfuld forud for den afgørende sejlads, selvom det var en sort dag på vandet fredag. Hun har dog to dage til at få fredagen oplevelse ud af kroppen.

- Det er ret tæt, så der er selvfølgelig alt at kæmpe for. Men det er svært at rumme lige nu med alle de følelser og at have smidt så stort et forspring væk, siger hun.

Også hos sportschef i Dansk Sejlunion Thomas Jacobsen er der tro på OL-guld.

- Jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til, at hun har sejlet pissegodt i de indledende sejladser. Det er det, vi skal bygge på, siger han.

Medal race sejles søndag klokken 8.33 dansk tid.