OL Tokyo 2020

Afvist protest sender danskere ud af bronzekamp

Lin Ea Cenholt og Christian Lübeck kan ikke længere hente metal i Nacra 17-båden, efter at protest er afvist.

Sejlduoen Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck er uden mulighed for at vinde en medalje ved OL i Tokyo.

Danskerne hentede to førstepladser og en tredjeplads i søndagens tre sejladser i Nacra 17-båden og avancerede til en samlet sjetteplads inden tirsdagens medaljesejlads.

En protest mod den tyske båd gav efterfølgende de to danskere en spinkel mulighed for at hente OL-bronze, men protesten blev afvist, oplyser Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Dermed står det klart, at Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck slutter uden for top-3.

- Vi havde forventet, at vi her til OL kunne sejle meget mere, som vi gjorde i dag.

- Det er bare ikke gået vores vej, men vi er glade for at få vist, at vi har det her niveau. Det er bare skuffende, at vi ikke har gjort det de andre dage, siger Christian Peter Lübeck.

- Vi har det i det mindse sjovt

Den danske båd kom til OL med et håb om at blande sig i toppen af feltet. Og Lin Ea Cenholt kalder det "super frustrerende", at de nu er ude af medaljekampen.

- Uden vores stærke team så kunne det have gjort rigtig ondt på os.

- Men vi er i en proces, og i det mindste har vi haft det sjovt. Man er også nødt til at kigge på nogle andre værdier, for resultatet kan nogle gange være ude af vores hænder, siger hun.

Danskerne er enige om at gå efter sejren i tirsdagens medaljesejlads. Selv om de ender med at opfylde den målsætning, så kan sejlduoen maksimalt ende på fjerdepladsen.