OL Tokyo 2020

Rindom fik opkald fra kæresten: - Ville ønske han var her

Anne-Marie Rindom glæder sig over sin OL-guldmedalje, men ville ønske, at hun kunne fejre den med flere.

Smilet gik op til begge ører, da Anne-Marie Rindom stod på OL-podiet og modtog sin guldmedalje.

Det er ikke meget tid, hun har haft til at snakke med venner og familie efterfølgende, men hun har alligevel nået at tale med en af de vigtigste personer i sejlerens liv.

- Jeg har ikke snakket med min mor og far endnu, men jeg har snakket med min kæreste, siger hun efter medal race.

- Han er helt oppe at køre. Han er heldigvis i samme tidszone. Han bor i Australien, så han er kun en time foran. Han følger ret meget med, fordi han selv har været sejler.

Anne-Marie Rindoms kæreste er Ryan Palk, der deltog ved OL i Rio i 2016. Han er nu landstræner for det australske landshold, fortæller Rindom.

- Jeg tror, han ville ønske, han var her, så han kunne opleve alle de her ting.

Kæresten var dog ikke den eneste, hun fik snakket med. Efter den 30-årige guldvinder var blevet båret på sin båd det sidste stykke op på land af de øvrige danske sejlere og stabsfolk fik hun kort efter kronprins Frederik i røret.

- Det var kronprinsen, jeg lige har talt med. Det var bare helt normalt, sagde Rindom og skraldgrinede.

Blev lykønsket af konkurrenter

Efter de første fire konkurrencedage lignede det en sikker dansk guldmedalje i Laser Radial-båden, men på femtedagen satte Rindom en stor føring over styr.

Hun bevarede dog førstepladsen inden søndagens medaljesejlads, hvor hun gjorde det færdigt. Inden sejladset blev hun kontakte af flere konkurrenter, der heppede på hende.

- Her til morgen var der så mange, der kom over til mig og sagde, at de synes, jeg er den rigtige vinder. Også efter det, der skete den anden dag, har folk været virkelig søde. Vi har det også megagodt i feltet. Vi er de værste konkurrenter, men det er også folk, vi er sammen med hele tiden, og vi er jo også kollegaer.

- Det betyder rigtig meget, at de synes, det er fedt, jeg har vundet, sagde hun efterfølgende.

Anne-Marie Rindom har tidligere vundet VM to gange. For fem år siden i Rio hentede hun OL-bronze.