OL Tokyo 2020

Dansk 49'er slutter som nummer fem

49'er-båden med Jonas Warrer og Jakob Precht sluttede som femmer efter en ottendeplads i medaljesejladsen.

Det står klart, efter duoen fik en ottendeplads i den afgørende medaljesejlads tirsdag.

Warrer og Precht havde muligheden for alle tre slags medaljer inden sejladsen, men mest realistisk var det med enten sølv eller bronze.

Det krævede en hel del vind i sejlene, og den danske båd fik også en glimrende start. Men en mindre heldig vending ved første mærke blev afgørende.

Danskerbåden sluttede på 82 point, og det var 12 point - eller seks placeringer i medaljesejladsen - fra bronzen.

Storbritannien snuppede akkurat guldet foran New Zealand i en tæt afslutning.

Tyskland, der startede med samme pointantal som Danmark, sluttede som nummer to i medaljesejladsen og vandt samlet set bronze.

Warrer og Precht ærgrer sig over den kostbare vending.

- Vi sejler jo egentlig ret godt og kommer op til topmærket, hvor polakkerne så laver en ret stor fejl på os. Det ødelægger vores ræs derfra, og det bliver man lidt træt af. Vi stod med mulighederne indtil da, siger Jakob Precht.

22-årige Precht kalder samlet set OL-oplevelsen for "fed", og 42-årige Jonas Warrer er enig.

– Samarbejdet har fungeret upåklageligt. Det ville være rart, hvis jeg kunne give Jakob skylden, men det kan jeg desværre ikke.

– Lige nu er jeg bare skuffet. Vi følte egentlig, at vi godt kunne lave en medalje, siger Jonas Warrer.

Den danske båd var med helt fremme fra start i medaljesejladsen, men det var også meget tæt ved første mærke, hvor Danmark tabte fart, fordi duoen med nød og næppe undveg mærket og dermed en straf.

Warrer og Precht vendte som firer ved første mærke, men røg tilbage som syver ved andet mærke og otter ved tredje mærke samt i mål - og reelt var duoen aldrig tæt på en medalje.