Skisport

Landstræner vil have prof-svømmere

Danmarks nye landstræner i svømning, hollandske Paulus Wildeboer, mener, at der skal indføres professionelle tilstande for de danske svømmere, hvis der i fremtiden skal sikres medaljer ved de store mesterskaber.

Han frygter, at den dygtige generation af svømmere, som er på vej frem, vil blive tabt på gulvet, hvis ikke der tilføres sporten flere midler.

Og Team Danmark-direktør Michael Andersen er tilbøjelig til at give ham ret. For mens konkurrenternes budgetter stiger med op til 25 procent om året, så stiger danskernes kun med to, og det betyder, at svømmerne er nødt til at have job ved siden af træningen i modsætning til konkurrenterne.

"Hvis vi vil have et højt sportsligt ambitionsniveau, så kræver det penge. Det er tom snak, hvis man siger, at vi vil have flere medaljer, men vi vil ikke betale for det," siger Michael Andersen til 24timer.