Skisport

Uovervindelige Martin Fourcade

KOMMENTAR: Tangering af rekord efter endnu et guld til uovervindelige Martin Fourcade – eller bør man kalde ham Martin FourGold

Fire guld er i hvert fald, hvad Martin Fourcade har vundet i fire konkurrencer indtil videre ved dette VM i skiskydning i Norge. I dag vandt han VM-guld - det 10. af slagsen i karrieren i 20 km Individuel.  

Med sejren skriver han sig også ind i historiebøgerne. Han tangerer nemlig rekorden for flest guldmedaljer ved samme VM. Kun to andre mænd har indhøstet lige så mange medaljer ved samme VM, nemlig Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen. 

Og der mangler altså stadig to konkurrencer ved dette VM i Holmenkollen, hvor franskmanden fra den lille by Cerét for foden af Pyrenæerne, kan indhøste mere guld. 

Og rekorder har han i øvrigt sat flere af i dag. 

Med guldet i dag blev han også den første skiskytte nogensinde til at vinde tre VM-guld i træk i disciplinen 20km Individuel – og faktisk vandt han også OL-guld i selvsamme disciplin, hvilket gør, at han har vundet de seneste fire 20 km Individuel i de store mesterskaber.

Man kan roligt kalde ham en guldgrossist.

Nu bliver spørgsmålet bare om, han kan fortsætte med at udvinde guld fra de norske fjelde. 

Næste mulighed for mere guld er i mændenes stafet på lørdag, men han må desværre ikke køre alle fire etaper selv, så han er afhængig af tre andre franskmænd, der leverer gode præstationer. 

Sidste chance for mere guld til Martin Forucade ved VM i Holmenkollen er på søndag med 15 km fællesstart - og selvsagt er han kæmpe favorit til at vinde.