Skisport

Norsk triumf og kommentator-rus: Se den nervepirrende VM-stafet

Det blev en nervepirrende afslutning på kvindernes stafet i skiskydning ved VM i Norge, som hjemmeholdet vandt med få sekunder.

På forhånd lignede de forsvarende verdensmestre fra Tyskland det bedste bud på en vinder, mens Norges hjemmebanekvartet ikke var spået de store chancer.

På ottende og sidste skydning var det dog netop Norges Marte Olsbu, der sendte de første skud af sted. Hun blev skarpt forfulgt af tyske Laura Dahlmeier og Frankrigs Marie Dorin Habert.

Trods to forbiere kom Norge først af sted på de sidste to kilometer, og med fem hurtige fuldtræffere kunne Dorin Habert overhale Tyskland og sætte jagten ind på førstepladsen.

Blot syv sekunder lød det norske forspring på, og så var der dømt nervepirrende opløb mod mål.

Det hele endte i norsk ekstase, da hjemmepublikummet kunne brøle Matre Olsbu først over stregen, hvor holdkammeraterne Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland og Tiril Eckhoff allerede stod og jublede.

Franske Marie Dorin Habert kunne få sekunder senere løfte armen og glæde sig over sølvmedajlerne til holdet. Det tyske hold truede aldrig de øverste podiepladser, men kom i mål som nummer tre.

I videoen øverst kan du se afslutningen, hvor de danske kommentatorer jublede med de norske tilskuere.