Skisport

Norsk VM-sølv blev overskygget af stjernes kollaps: Kørt til tjek på hospitalet

I mændenes VM-sprint i skiskydning kollapsede stjernen Emil Hegle Svendsen efter målstregen og brugte lang tid på at komme på benene.

Norge vandt sølv i skiskydningens VM-sprint, men Johannes Bøes præstation blev overskygget af landsmanden Emil Hegle Svendsen, der efter målstregen kollapsede.

Svendsen havde langt fra kørt et godt løb, hvor han kom i mål på 36.-pladsen, og måske har et eller andet slet ikke været, som det skulle.

Den norske stjerne, der har vundet fire OL-guldmedaljer og 12 VM-guldmedaljer i karrierens løb, gik i knæ, og han blev efterfølgende tilset af læger på stedet.

Efter godt ti minutter liggende i sneen blev Svendsen dog hjulpet op, og med lidt støtte kunne han forlade stadion i Hochfilzen.

- Det går godt efter omstændighederne. Jeg er i tvivl om, om det var et lille kollaps, eller hvad man skal kalde det... udmattelse. Men han har det ret godt lige nu, siger sportschef Morten Djupvik til TV 2 SPORT.

Emil Hegle Svendsen blev dernæst ført hen til et skur, hvor der blev tilkaldt ambulancefolk og en båre. Efter nogle minutter kunne Svendsen heldigvis selv gå væk.

Ifølge norsk TV 2 gik han ind i en ambulance og blev kørt på hospitalet for at blive tjekket.

- Han havde lavt blodsukker og var måske dehydreret, men han var okay. Nu laver de nogle rutinetjek, og så håber vi, han kan komme task tilbage, siger landsholdslæge Friedrich Hinteregger TV 2 Norge.

VM-sprinten blev vundet af tyske Benedikt Doll, som slog norske Johannes Bøe med 0,7 sekunder. Superstjernen Martin Fourcade vandt bronze.

Norske Johannes Bøe blev lige akkurat snydt for VM-guld i sprinten.