Skisport

For 20 år siden vandt han sin første VM-medalje - nu har Bjørndalen fået endnu en til sin utrolige rekord

43-årige Ole Einar Bjørndalen vandt søndag bronze i jagtstarten ved VM i skiskydning.

Den franske skistjerne Martin Fourcade var fuldkommen urørlig ved mændenes VM i skiskydning, da der søndag blev kørt jagtstart.

Fourcade, der inden konkurrencen havde vundet ti VM-guldmedaljer, startede som nummer tre, men hurtigt tog han teten, så sig aldrig tilbage, og på intet tidspunkt kom sejren i fare.

Mere spænding var der om sølv og bronze.

Ole Einar Bjørndalen og bulgarske Anev kom ind på sidste skydning som nummer to og tre og brændte begge et skud.

Derfor blev de overhalet af amerikanske Bailey, mens norske Johannes Bø skød fejlfrit og gik ud i femte position - godt ti sekunder efter Bjørndalen.

Amerikaneren og bulgareren var ingen trussel, så Norge skulle fordele sølv og bronze mellem sig. Her var den 20 år yngre Bø klart stærkest i langrendssporet og sprintede forbi Bjørndalen, der dog med knyttet næve kunne køre over målstregen som bronzevinder.

- Jeg er fantastisk glad for den medalje i dag. Medaljer er bare luksus, man får, når man har kørt et fantastisk løb, og det var et fantastisk løb i dag, siger Bjørndalen til TV 2 SPORT.

Det var den 43-årige skilegendes 45. VM-medalje. Han har næsten vundet dobbelt så mange VM-medaljer som nummer to på listen, Martin Fourcade, der har vundet 23.

Bjørndalen er selvsagt også den skiskytte med fleste guldmedaljer. Han har vundet 20 i karrieren. Norske Emil Hegle Svendsen har vundet 12, mens dagens gulmedalje var Martin Fourcades nummer 11.

- Det er helt vildt. Jeg har en følelse af, at hver gang, jeg har været på podiet i mit liv, så har han også været derværet tæt på. Alle taler om rekorden og spørger mig, om jeg går efter den, men mit bedste svar er: Hvis jeg skal slå den, skal han stoppe. Han er umulig at hente, siger Martin Fourcade til TV 2 SPORT.

Ole Einar Bjørndalen har udover sine VM-meadljer vundet 13 OL-medaljer, hvor de otte af dem er af guld. I World Cup-sammenhæng har han 132 sejre.