Danskere overrasker og kvalificerer sig til VM trods styrt i første sving

De to danske langrendsløbere Jens Hulgaard og Tue Rømer kvalificerede sig onsdag til VM i langrend på trods af startproblemer for Hulgaard.

Langrends-VM i finske Lahti bliver to danskere rigere efter kvalifikationen onsdag.

Det står klart, efter Jens Hulgaard formåede at sikre sig en delt femteplads, mens Tue Rømer blev nummer syv.

Hulgaard fik ellers langt fra den bedste start, da han styrtede efter ti sekunder i første sving. Et sving, han langt fra var den eneste løber, der styrtede i.

I kvalifikationen til langrend gik de ti bedste løbere videre til den reelle VM-start, og heldigvis fandt Hulgaard hurtigt tilbage i rytmen.

Sammen med Rømer formåede han at disponere rigtigt med kræfterne, så de hele vejen igennem lå stabilt med i top 10 ved mellemtiderne.

I mål var Hulgaard fire sekunder hurtigere end sin landsmand, men det var altså nok for begge løbere. Resultatet betyder, at Danmark nu får fire løbere til start ved VM i Lahti.

- Jeg er simpelthen så glad på deres vegne. Det er så smukt, at de gør det. Specielt med den start Jens Hulgaard har ud fra stadion. Den værst tænkelige start. Det var helt perfekt, den måde de disponerede løbet, lød det fra ekspertkommentator Kristian Wulff.

De to danskere forventes at være med på 15 km klassisk langrend på tirsdag, og derudover er det endnu uvist, hvad de stiller op til. Danskerne Lasse Hulgaard og Martin Møller er allerede kvalificeret til VM.