Skøjtede rundt til VM og fuldførte ikke: - Han gør sporten til grin

Det gik helt galt for Venezuelas Adrian Solano i onsdagens VM-kvalifikation, der efter nærmest komiske scener måtte give fortabt godt halvvejs.

Allerede inden VM-kvalifikationen for 10 kilometer i langrend var Venezuelas Adrian Solano i fokus. På sin vej mod kvalifikationen i Finland blev han tilbageholdt i Paris mistænkt for narkosmugling og for at være terrorist.  

Men hvis optakten var kaotisk, så blev tiden på løjpen noget nær katastrofal.

Her kom den 22-årige sydamerikaner med startnummer 1 på en tur, han slet ikke kunne magte. Øverst i artiklen kan du se højdepunkterne for Solanos VM-kvalifikation. Efter 6,1 kilometer kunne Solano ikke holde til mere.

- Jeg er kold, men lykkelig, sagde Solano ifølge det norske medie VG.

På dette tidspunkt var venezuelaneren over 38 minutter efter løbets førsteplads. Ifølge TV SPORTs skisportsekspert en type som ham dog ærgerlig for en VM-kvalifikation.

- Det, han laver på løjpen, er til grin for sporten som sådan. Han kommer jo ikke engang i mål, siger Kristian Wulff til TV 2 SPORT, der er overbevist om, at Solano aldrig har haft et par ski på før onsdagens begivenhed.

Ødelægger det for de andre

Kvalifikationen til VM på distancen 10 kilometer er til for at give de mindre nationer mulighed for at kvalificere sig til selve verdensmesterskabet. Her venter de største løbere fra de store skisportsnationer, der allerede har booket billet. Den måde at gøre det på er Kristian Wulff glad for.

- Ideen med det her løb er, at alle har mulighed for at stille op, og så bliver de dårligste løbere sorteret fra. Det er en god måde at gøre det på. Alle nationer får løbere, de kan vise frem, og man kan brede sporten ud, siger han.

Formålet med kvalifikationen er, at der ikke kommer løbere til VM, der kan komme til at påvirke kampen om medaljerne på en negativ måde.

Nu er Wulff bange for, at løbere som Solano ødelægger kvalifikationen for de andre løbere.

- Det er ærgerligt, hvis hans (Adrian Solanos, red.) løb kommer til at påvirke løbet i den forstand, at folk kigger ned på resten af begivenheden på grund af ham. Tv-kameraerne havde jo også ekstra fokus på ham.

To danskere formåede at kvalificere sig til VM. Jens Hulgaard blev delt nummer 5, og Tue Rømer blev nummer 7.