Norsk kvinde bliver historiens mest vindende ved vinter-OL

16x9
Marit Bjørgen her med hendes 11. OL-medalje. Foto: JAVIER SORIANO / Ritzau Scanpix

Med 11 OL-medaljer er Marit Bjørgen nu historiens mest vindende kvindelige atlet ved vinter-OL.

Den norske skiøber Marit Bjørgen sikrede sig lørdag en OL-sølvmedalje i skiatlon.

Det er hendes første ved de olympiske lege i Pyeongchang, men det er langt fra første gang den 37-årige norske skistjerne har stillet sig op på et OL-podium for at modtage en medalje.

Lørdagens tur var nemlig hendes 11. gang på medaljeskamlen i OL-sammenhæng, og de 11 medaljer sender hende nu alene i spidsen som den mest vindende kvindelige atlet nogensinde til vinter-OL.

Inden dette års vinterlege delte hun den ære med den nu tidligere sovjetiske skiløber Raisa Smetanina og italienske Stefania Belmondo, der ligeledes har stoppet karrieren.

Og nu kan Marit Bjørgen så ikke bare glæde sig over 11 OL-medaljer, men også at have dén titel helt for sig selv.

Kvinder med flest medaljer ved vinter-OL

Marit Bjørgen, Norge - 11 stk.

Raisa Smetanina, Sovjetunionen - 10 stk.

Stefania Belmondo, Italien - 10 stk.

Lyubov Yegorova, Rusland - 9 stk.

Claudia Pechstein, Tyskland - 9 stk.

De 11 medaljer er blevet vundet over fem olympiske lege, hvor det er blevet til imponerende seks guldmedaljer, fire af sølv og én enkelt bronzemedalje.

Selvom Bjørgen kan glæde sig over at være den kvinde i historien med flest medaljer ved vinter-OL, er der endnu et stykke vej op til den atlet med flest medaljer nogensinde ved vinter-OL.

Det er hendes legendariske landsmand Ole Einar Bjørndalen, som har 13 OL-medaljer på sit CV. Dermed mangler Marit Bjørgen fortsat to medaljer for at dele æren og titlen som den atlet i historien med flest medaljer ved vinter-OL.

Det er dog ikke utænkeligt, at den norske skiløber igen finder vej til podiet i Pyeongchang. Hun har nemlig stadig flere muligheder for at hente metal i Sydkorea.

Næste mulighed er på mandag i kvindernes 10 kilometer jagtstart.