Skisport

Medalje-dronning er ikke færdig: - Der er stadig et løb at vinde guld i

Marit Bjørgen har også vundet flere World Cup-løb end nogen andre med 112 sejre. Antonio Bat / Ritzau Scanpix

Efter over 20 år på topplan kan legenden Marit Bjørgen kalde sig atleten med flest vinterolympiske medaljer.

Det er de færreste, der kan følge med, når nordmanden Marit Bjørgen først sætter gang i sine langrendsski. 

Onsdag blev hun den mest vindende vinterolympiske atlet nogensinde, da hun i holdstafetten vandt bronze sammen med landsmanden Maiken Falla.

Medaljen er Bjørgens fjerde ved OL i Pyeongchang, da hun allerede stod noteret for guld kvindernes 4x5 kilometer holdstafet, sølv i skiatlon samt bronze i ti kilometer fri stil. 

Men selvom medaljehøsten allerede er rekordstor, fjerner det ikke fokus fra resten af året lege.

- Det her var utrolig sjovt, men der er stadig et løb tilbage, som jeg kan vinde guld i, fortæller hun til TV 2 Norge.

- Jeg gjorde, hvad jeg kunne. Maiken bliver skubbet og mistede balancen, men sådan er det i sprint. Jeg tror, at det var det rigtige, at jeg startede ud, og vi gjorde vores bedste i dag. 

Nordmanden er i gang med sit femte OL, og af de 14 medaljer er halvdelen af ypperste karat. Med den seneste bronzemedalje går Bjørgen alene i medalje-tronen foran landsmanden Ole Einar Bjørndalen, der dog stadig har rekorden for flest guldmedaljer med 8 af slagsen. 

Og det er ikke kun i OL-sammenhæng, at Bjørgen er helt suveræn, da hun også i World Cuppen har taget 112 sejre - over dobbelt så mange som nummer to på listen.

Derudover har den snart 38-årige skistjerne også 26 VM-medaljer hængende i skabet, og det er rekord i langrend på tværs af kønnene.

Gjorde comeback efter fødsel

Med over 20 års erfaring på topplan ved Marit Bjørgen da også præcis, hvordan kræfterne skal disponeres i den fysisk krævende sport.

Alligevel resulterede lykkelige omstændigheder i en ekstra udfordring for skistjernen, da hun i december 2015 fødte sønnen Marius. 

Derfor har OL-forberedelserne denne gang har været noget anderledes end ved tidligere lege.

- Jeg har stadigvæk tid til at træne, men udfordringen er at restituere og hvile tilstrækkeligt. Får man ikke restitution nok, begynder det at påvirke træningsniveauet, sagde Marit Bjørgen, da hun, da hun efter fødslen gjorde comeback.

For det gjorde hun nemlig med bravur, da det ved VM i Lahti i 2017 kronede comebacksæsonen med fire VM-guldmedaljer, hvorefter hun i januar kåret til årets kvindelige idrætsudøver i Norge.