Skisport

Historisk OL-medalje til Norge - slår amerikansk rekord

Norge vandt natten til lørdag deres 38. medalje ved vinter-OL i Pyeongchang, da de hentede bronzemedaljen i alpint skiløb efter en sejr over Frankrig. MIKE SEGAR / Ritzau Scanpix

Det norske hold i alpint skiløb tog lørdag bronze, og det var nok til at sikre den imponerende OL-rekord.

38 medaljer.

Så mange styk kom Norge lørdag morgen dansk tid op på ved vinter-OL i Pyeongchang, da det norske hold i alpint skiløb overraskende tog bronze i en direkte duel med Frankrig.

Det er fantastisk. Det var en holdindsats, og alle har presset hinanden

Leif Kristian Nestvold-Haugen, skiløber

Det rækker ikke blot til at være den klart mest vindende nation ved dette års vinterlege. Det er også flest medaljer af et land nogensinde ved et vinter-OL.

Med bronzemedaljen til de norske skiløbere overgik Norge nemlig USA, der i 2010 fik 37 medaljer ved vinterlegene i Vancouver.

De mange medaljer fordeler sig på 13 guldmedaljer, 14 sølvmedaljer og 11 bronzemedaljer.

Nordmanden Leif Kristian Nestvold-Haugen slog franske Clement Noel i den tætte dyst og sikrede til sidst norsk metal.

- Det er fantastisk. Det var en holdindsats, og alle har presset hinanden. De, som stod på toppen i dag (lørdag, red.) og var reserver, pressede os i træningen i går (fredag, red.), siger han ifølge nyhedsbureauet NTB til Eurosport.

Det norske hold i alpint skiløb, der natten til lørdag vandt bronze ved vinter-OL og dermed Norges 38. medalje ved legene i Pyeongchang.

Bronzen sendte desuden den norske medaljetotal i alpint skiløb op på syv. Det slår nationsrekorden for flest medaljer i den kategori. Norges bedste var før legene i Pyeongchang fem alpine medaljer, som landet fik ved OL på hjemmebane i Lillehammer i 1994.

- Det er virkelig sjovt. Jeg havde glædet mig til i dag (lørdag, red.). Jeg vidste, at vi havde muligheder. Det var ekstra godt at se, at vi tog bronze. Jeg er meget stolt af alle, siger Nina Haver-Løseth, der også var en del af det norske hold.

Guldet gik til holdet fra Schweiz, der slog Østrig i finalen. De østrigske skiløbere havde forinden slået nordmændene ud i semifinalen.

I konkurrencen, hvor holdene består af både mænd og kvinder, dyster skiløbere mod hinanden i en direkte slalomduel.

Det var første gang, at holdkonkurrencen i alpint skiløb var med i OL-sammenhæng.