Skisport

OL-atlet fór vild og missede medalje

Østrigske Teresa Stadlober måtte tage til takke med en 9. plads i kvindernes 30 kilometer langrend. ANDREAS SOLARO / Scanpix Denmark

Teresa Stadlober ved ikke, om hun skal grine eller græde efter fatalt højresving.

Vi kender det allesammen. Det der med at dreje, når man i virkeligheden skulle have været ligeud. Men det er nok de færreste, der har tabt en OL-medalje ved at tage et forkert sving.

Det var præcis, hvad der skete under kvindernes 30 kilometer langrend søndag morgen.

Østrigeren Teresa Stadlober var i en gunstig position, da hun med 10 kilometer igen distancerede to finske konkurrenter. Foran var kun urørlige Marit Bjørgen, og der var dermed lagt op til OL-sølv for den 25-årige langrendsløber.

Men så skete det. Stadlober løb til højre, da hun skulle have været ligeud. Det kostede adskillige placeringer. 

 - Jeg kan ikke forklare det. Jeg har været her i så lang tid, så jeg burde kende sporet, siger Teresa Stadlober ifølge østrigske Kronen Zeitung.

- Jeg forstår det ikke selv. Mit humør var så godt, og jeg var i et godt gear. Men nu er det for sent. Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde. Det er virkelig bittert, at det skete i netop sådan et løb.

Tilbage på sporet måtte en forvirret Stadlober vente på norske Heidi Weng for ikke at løbe forkert igen. Til sidst kom hun i mål på en 9. plads - over fire minutter efter 37-årige Marit Bjørgen, som med sejren blev den mest vindende ved vinter-OL nogensinde. 

Top 10: Kvindernes 30 km langrend

  1. Marit Björgen (NOR) 1:22:17,6 
  2. Krista Pärmäkoski (FIN) + 1:49,5 
  3. Stina Nilsson (SWE) + 1:58,9
  4. Ingvild Flugstad Östberg (NOR) + 2:00,4
  5. Charlotte Kalla (SWE) + 2:57,2
  6. Kerttu Niskanen (FIN) + 3:01,6
  7. Jessica Diggins (USA) + 3:37,2
  8. Heidi Weng (NOR) + 4:07,9
  9. Teresa Stadlober (AUT) + 4:14,1
  10. Masako Ishida (JPN) + 4:20,8