Skisport

Rørt Ole Einar Bjørndalen stopper karrieren

Den norske skiskydningslegende har i en alder af 44 år valgt at stoppe sin lange karriere.

Et af de største sportsnavne i Norge siger stop.

44-årige Ole Einar Bjørndalen stopper sin karriere efter at have været med i verdenstoppen af skiskydning i over 20 år. Det meddelte han på et pressemøde tirsdag formiddag.

- Jeg ville gerne have taget nogle flere år, men dette er min sidste sæson, sagde en tydeligt rørt Ole Einar Bjørndalen.

- Jeg ville gerne sige, at jeg er mæt, men det er jeg ikke. Jeg er stadig ligeså motiveret, og der skulle gerne være gået nogle år til.

Han fortæller, at han i sæsonens løb har døjet med hjerteflimmer af flere omgange, som dog ikke har været decideret farlige for hans helbred eller hans mulighed for at køre løb. Det satte ham dog tilbage i forhold til at komme i den ønskede form, som afspejlede sig i en sæson langt fra toppen og fortidens resultater.

Skisportsstjernen fortæller, at han i forhold til fremtiden har flere tilbud på hånden, men at han endnu ikke har besluttet sig. Han vil bruge tid på at beslutte sig og på at være sammen med familien. Han danner par med den hviderussiske skiskytte Darya Domracheva, med hvem han har en datter.

Vraget til OL

Bjørndalen har i sin lange karriere vundet adskillige medaljer, heraf 8 OL-guldmedaljer og 20 af guld ved VM. Han vandt sin første guldmedalje ved OL i Nagano tilbage i 1998, og han er den mest vindende mandlige atlet ved de olympiske lege.

I World Cup-sammenhæng nåede Bjørndalen 133 sejre, hvoraf de 95 kom i individuelle konkurrencer.

Ved februars vinter-OL i Pyeongchang blev Bjørndalen ikke udtaget, da han ikke levede op til det norske forbunds OL-krav. Tilbage i 2016 var det ellers det, der holdt ham fra at stoppe sin karriere.

- Nu er vi kommet til 2016, og jeg er 42 år gammel. Ændringen er, at alle eksperter og professionelle mener, at jeg skal fortsætte. Og nu er jeg faktisk enig med dem, sagde han.

Dermed blev hans sidste OL i Sochi for fire år siden, hvor han vandt to guldmedaljer.

Hans sidste sæson er da heller ikke for alvor værd at skrive hjem om. Han sluttede med en 32.-plads i sin sidste jagtstart, og det bedste resultat i sæsonen blev ifølge NRK en 12.-plads.

- Det var været en rigtig møgsæson. Det skal køre på skinner, og det har det ikke gjort i år, sagde Bjørndalen til NRK efter sidste løb.