Skisport

Skistjernes tårer trillede, da hendes dopingkarantæne ophørte

Den norske langrendsløber Therese Johaug må igen deltage i konkurrencer. Torsdag fortalte hun om den svære tid, mens hun var i karantæne.

En tårevædet Therese Johaug holdt torsdag pressemøde for at markere afslutningen på sin dopingkarantæne.

I modsætning til det allerførste pressemøde i sagen om hendes positive prøve trillede tårerne denne gang af lykke. Therese Johaug fortalte nemlig om, hvordan hun har kæmpet sig igennem 18 lange måneder med stor hjælp fra sit idol Marin Bjørgen, der for nylig indstillede karrieren.

- Hun er forbillede nummer et. Jeg er virkelig taknemmelig over den støtte, hun har givet mig, indledte Johaug ifølge Aftonbladet, inden tårerne begyndt at løbe.

- Hun har været mit forbillede, siden jeg var en lille pige. Det venskab vi har udviklet i så mange år, alle minderne og alt hvad hun har gjort for mig, for at jeg er kommet her til – det betyder meget.

Therese Johaug afleverede i september 2016 en dopingprøve, der var positiv for clostebol. Ifølge nordmanden havde hun fået det ulovlige præparat via en læbepomade, og Johaug har flere gange sagt, at hun ikke brugte læbepomaden for at forbedre sine præstationer på ski.

18 svære måneder

En appel til den internationale sportsdomstol CAS fritog hende ikke fra karantænen, og derfor har hun kun haft mulighed for at træne det seneste halvandet år. Ifølge flere norske medier har hun forbedret sig på flere områder, og lørdag gør Johaug så konkurrencecomeback i amatørløbet Skarverennet.

- Da jeg vågnede i morges, klappede jeg mig selv på skulderen. Jeg er stolt over, at jeg er kommet igennem alt det her.

- Det har været nogle hårde måneder med mange tårer og mange skuffelser.

Inden dopingdommen har hun vundet tre olympiske medaljer, hvor af en af dem var af guld. Derudover har hun vundet 11 VM-medaljer og 42 World Cup-løb.