Dopingdømt skistjerne smadrer rivaler efter 988 dages fravær

Therese Johaug vandt søndag sit 43. World Cup-løb i karrieren, da hun gjorde comeback blandt verdenseliten efter en dopingkarantæne.

Ingen kunne følge med den norske langrendsstjerne Therese Johaug, da hun gjorde comeback på World Cuppen efter over to års fravær. 

Nordmanden har siden april 2016 siddet ude med en dopingdom, men søndag var hun tilbage på øverste niveau - og det var i ganske overbevisende stil. 

Therese Johaug vandt således 10 kilometer klassisk i den finske by Ruka med 22 sekunder til svenske Charlotte Kalla, der var nærmeste forfølger. Ebba Andersson kom i mål som nummer tre over et halvt minut efter Johaug. 

- Nu er jeg så glad og så lettet. At starte med en sejr her i Finland er en drøm, som går i opfyldelse, siger en rørt Therese Johaug til NRK ifølge Aftenposten.

Allerede for en uge siden viste Therese Johaug, at hun var tilbage i absolut topform, da hun i et stævne ved Beitostølen i det centrale Norge vandt med 26 sekunder ned til nummer to, Ingvild Flugstad Østberg.

Therese Johaug blev i 2016 tildelt en karantæne på 18 måneder, da hun på en træningslejr i Italien blev testet positiv for stoffet Clostebol efter brug af cremen Trofodermin på en solbrændt læbe. 

Dopingdommen betød blandt andet, at Therese Johaug lige nøjagtigt ikke kunne repræsentere Norge ved årets vinter-OL i Pyeongchang i Sydkorea.

Inden dopingdommen havde nordmanden vundet tre olympiske medaljer, hvor af en af dem var af guld. Derudover har hun vundet 11 VM-medaljer og 42 World Cup-løb.