Skisport

Aggressiv vind aflyser World Cup-løb i slalom

Vejrforholdene i Val d'Isere har fået søndagens alpine World Cup-afdeling for herrer aflyst.

Marcel Hirscher, Henrik Kristoffersen og resten af verdens bedste mandlige slalomløbere kommer ikke til at konkurrere om en World Cup-sejr søndag som planlagt.

På grund af aggressiv vind i franske Val d'Isere er slalomløbet blevet aflyst. Det oplyser Det Internationale Skiforbund (FIS).

- Vi forsøgte, men moder natur sendte kraftige vindstød og ville ikke lade os afholde slalomløbet i dag. Løbet er aflyst, skriver FIS på Twitter.

Skiforbundet oplyser ikke, om slalomkonkurrencen skal afvikles senere i sæsonen, eller om afdelingen udgår af World Cup-konkurrencen.

Lørdag tillod vejret, at der blev kørt stærkt i Val d'Isere. Her vandt Marcel Hirscher storslalomkonkurrencen.

Det er anden gang i denne sæson, at herrerne får en afdeling aflyst. Sæsonåbneren i slutningen af oktober i østrigske Sölden blev aflyst på grund af kraftigt snefald.

De bedste kvindelige skiløbere konkurrerer i denne uge i schweiziske St. Moritz. Her forventes søndagens World Cup-afdeling i parallelslalom at blive afviklet som planlagt.

Til gengæld skulle kvinderne efter planen have konkurreret i Val d'Isere i næste weekend, men vejrprognoserne har allerede aflyst konkurrencerne.