Skisport

Dopingmistænkt skistjerne stopper karrieren: - Det er en heksejagt

Russiske Anton Shipulin stopper sin professionelle karriere på grund af gentagne dopingmistanker.

Gentagne mistanker om brug af doping er nu blevet for meget for den russiske skiskytte Anton Shipulin. 

Den 31-årige tidligere OL-guldvinder stopper sin professionelle karriere efter et showløb i Tyskland på lørdag som følge af mistankerne. Det har russeren ifølge det norske medie Dagbladet tirsdag annonceret på et pressemøde i Moskva. 

- Dette løb er det sidste i min professionelle karriere. Jeg har taget den tunge beslutning, siger Shipulin, der også annoncerede stoppet i et opslag på sin Instagram-konto. 

Tilbage ved vinter-OL i Sochi i 2014 vandt Anton Shipulin guld på herrernes stafet. Men russeren fik ikke muligheden for at genvinde guldmedaljen ved dette års vinter-OL i Pyeongchang, da Rusland blev forbudt at stille op.

Flere russiske atleter fik lov til at stille op under neutralt flag, men Anton Shipulin var ikke en af dem. 

Jeg er sur og frustreret over denne heksejagt, som foregår i øjeblikket

Anton Shipulin

Dopingmistankerne begyndte at rase efter VM i østrigske Hochfilzen, hvor han også vandt guld i herrernes stafet. Og netop på grund af mistanken for halvandet år siden, blev russerens hytte i den østrigske by tidligere på måneden ransaget af politiet. 

- Jeg har aldrig brudt en eneste antidopingregel. Jeg har altid været åben for alle dopingmyndigheder og institutioner, siger Anton Shipulin. 

- Jeg er sur og frustreret over denne heksejagt, som foregår i øjeblikket. Det undergraver ikke bare min tillid til antidopingmyndighederne generelt, men også skiskydning som sport. Alle anklager mod mig - endda rygterne også - er ren nonsens, siger han videre. 

Anton Shipulin er to gange tidligere blevet nummer to i den samlede World Cup.