Skisport

Johannes Bø tangerer Ole Einar Bjørndalens norske rekord

Johannes Thingnes Bø var suveræn i mændenes 15 kilometer individuel i canadiske Canmore og tog sin 12. sejr i denne sæson.

Se skiskydning fra Canada direkte på TV 2 SPORT/TV 2 PLAY.

20 træffere på 20 skud. Og så var der ikke meget at stille op for konkurrenterne.

Norske Johannes Thingnes Bø var helt som forventet i en klasse for sig, da mændene torsdag aften dansk tid kørte 15 kilometer individuel i den bidende kulde i canadiske Canmore.

Sejren var hans 12. af 16 mulige i denne sæson, hvilket er en tangering af Ole Einar Bjørndalens norske rekord.

Martin Fourcade har rekorden for flest sejre i en og samme sæson. I 2016/17 vandt den franske stjerne 14 gange.

- Det var et vanvittigt godt løb. Jeg tænkte på at tage løbet som en træning. Det var ikke et løb, jeg ville vinde, sagde Johannes Thingnes Bø ifølge norsk TV 2 til NRK efter magtdemonstrationen.

- Jeg lagde nok lidt for hårdt ud og måtte skrue lidt ned for tempoet på anden omgang og derfra. Men 20 pletskud i den her kulde er jo et superløb, sagde han videre.

Ligner første norske triumf i otte år

Johannes Thingnes Bøs foreløbige 12 sejre og en række andre gode resultater i sæsonen har bragt ham op på sammenlagt 896 point.

Nummer to, russiske Alexander Loginov, har 596 point, mens Martin Fourcade er på tredjepladsen i den samlede World Cup med 554 point.

Alt tyder dermed på, at Bø bliver Norges første sammenlagte vinder i skiskydning, siden hans storebror Tarjei Bø strøg til tops i 2011.

Også i kvindernes 12,5 kilometer individuel i Canmore var der norsk dominans. Tiril Eckhoff vandt sin første World Cup-sejr siden 18. januar sidste år.

Efter denne uges World Cup-afdeling i Canada resterer der to afdelinger. I Salt Lake City senere i februar og i Oslo i marts. Mellem de to kommende afdelinger er der VM i svenske Østersund.