Vonn fik 'specielle ord' med på vejen fra legende efter karrierens sidste løb

Lindsey Vonn blev hyldet med blomster og ros fra den svenske skilegende Ingemar Stenmark, da hun kom i mål ved sit sidste løb i karrieren.

Den 34-årige skidronning Lindsey Vonn vandt søndag en bronzemedalje i styrtløb ved VM i Åre. Løbet var karrierens sidste for amerikaneren, der efterfølgende fik overrakt blomster af Ingemar Stenmark, som regnes for en af verdens bedste skiløbere gennem tiden.

- ’Mange tak for, at du kom,’ sagde jeg. Jeg tror, at han synes, jeg er skør. Jeg krammede ham og trak ham hen foran fotograferne. Han er genert, men han fortjener at være i rampelyset , siger Lindsey Vonn til SVT Sport.

- Han er en mand af få ord. Han sagde, at jeg kørte godt - især på den sidste del, og det var specielle ord, når det kommer fra ham.

Lindsey Vonn har tidligere udtalt, at hun ville slå Ingemar Stenmarks rekord for flest World Cup-sejre. Svenskeren har hentet 86 sejre, mens Vonn slutter med 82 sejre. Rekorden for flest World Cup-sejre beholder svenskeren, og han glæder sig over at være vidne til amerikanerens sidste løb.

Lindsey Vonn sammen med Ingemar Stenmark.
Lindsey Vonn sammen med Ingemar Stenmark. Foto: Scanpix

- Det er sjovt at se hende slutte sin karriere, og at hun kunne gøre det så godt. At hun har formået at komme tilbage efter så mange skader, siger Ingemar Stenmark ifølge Aftonbladet.

De mange skader gennem sæsonen har betydet, at Lindsey Vonn blot har hentet en enkelt top ti-placering. Derfor er hun også lykkelig over, at karrierens sidste løb endte, som det gjorde.

- Den her sæson er ikke gået, som jeg havde håbet på, men jeg er taknemlig for, at jeg havde et godt løb og kom på podiet til den sidste VM-medalje i min karriere. Alt jeg ønskede var at slutte stærkt, og det var den afslutning, som jeg har drømt om før min karriere. Det føles som en guldmedalje for mig, siger Vonn.

Kvindernes styrtløb blev vundet af sloveneren Ilka Štuhec, schweiziske Corinne Suter tog sølv, mens altså Lindsey Vonn endte på podiet nederste trin.