Vonn slutter karrieren med VM-bronze

Lindsey Vonn vandt en bronzemedalje, da hun søndag kørte sit sidste løb i karrieren ved VM i svenske Åre.

Den amerikanske skidronning Lindsey Vonn fik den værst tænkelige optakt til sit sidste løb i karrieren, da hun på førstedagen ved VM i Åre styrtede efter et sammenstød med en port. 

Den 34-årige amerikaner havde dog meldt sig klar til søndagens styrtløb, og Lindsey Vonn lagde da også ud med at sætte bedste tid. Som den tredje startende i kvindernes styrtløb kom hun i mål i hurtigste tid foran Viktoria Rebensburg. 

Da en af medaljekandidaterne Sofia Goggia ikke formåede at slå Lindsey Vonn, begyndte det at ligne en medaljeplacering til skidronningen.

Efter få minutter måtte Lindsey Vonn overlade sin plads i 'hotseat' til den senere vinder, sloveneren Ilka Štuhec. Senere blev Vonn også passeret af schweiziske Corinne Suter, der overtog andenpladsen fra amerikaneren.

Lindsey Vonn kørte i bedste tid og reagerede voldsomt, da hun med fire hundrededele af et sekund holdt fast i førstepladsen. Video: Bo Bentsen

Bronzemedaljen blev dog sikret for Lindsey Vonn, der fik plads på podiets nederste trin i sit sidste løb karrieren.

- For det første var jeg bare glad for at komme helskindet i mål. Jeg har aldrig været så nervøs i hele mit liv. Men jeg fik sluttet, som jeg har drømt om før min karriere. Det føles som en guldmedalje for mig, siger Lindsey Vonn til SVT Sport.

Lindsey Vonn har haft en sæson, der har været plaget af skader og havde inden VM blot været i top ti en gang. 

Amerikaneren har med sine 82 sejre i World Cuppen rekorden for flest World Cup-sejre nogensinde hos kvinderne. Derudover har Lindsey Vonn vundet otte VM-medaljer og tre medaljer ved OL.