Faarup trækker sig fra sidste VM-disciplin

Danmarks bedste skiløber dropper sin sidste disciplin ved VM. Han trækker sig fra slalomdelen af den kombinerede konkurrence mandag eftermiddag.

Christoffer Faarup forlader VM med stolthed, selvom han måtte trække sig fra sin sidste konkurrence på grund af sygdom.

Efter en placering som nummer 37 i styrtløbet har han besluttet sig for at trække sig fra slalomdelen af den kombinerede konkurrence.

- Jeg vågnede klokken fire i morges og havde sindssygt ondt i halsen. Jeg begyndte at tage smertestillende, og så har jeg trykket mere og mere på siden. Jeg har ikke rigtig haft nogen kræfter, men har bare prøvet at drikke en masse koffeindrikke før starten. Efter nogle sving kunne jeg mærke, at der ikke var flere kræfter, og så var jeg bare passager. Jeg er helt færdig nu, og så er der ikke rigtig nogen grund til at skulle køre slalom, siger Christoffer Faarup til TV 2 SPORT.

Rejser hjem med god fornemmelse 

Trods den ærgerlige afslutning forlader han dog VM i Åre med en rigtig god fornemmelse. Faarup blev nummer 26 i Super G og nummer 22 i styrtløb.

- VM er færdigt for mig, men jeg kommer til at forlade det med armene over hovedet. Jeg havde et godt Super G og et rigtig godt styrtløb, så jeg er tilfreds, siger den 26-årige skiløber.

- Jeg havde målsætninger om top-20, og jeg var fire hundrededele fra, så det er gået næsten, som jeg havde ønsket. Det var højt sat, så jeg føler næsten, det er gået bedre end forventet.

- Hvis jeg ikke tager helt fejl, så er jeg kommet markant tættere på toppen siden VM i St. Moritz. Jeg kører bedre og bedre, og om to år kan jeg måske tage et skridt mere. Så kan det være, jeg pludselig er med oppe omkring top-10 eller top-5 i verdenstoppen. Det er mit mål at være med der om tre-fire år.

Mandagens første konkurrence blev desuden skæmmet af et grimt uheld, hvor Henrik von Appen slog ryggen. Konkurrencen var afbrudt i over 20 minutter

Henrik von Appen landede hårdt på ryggen i herrernes kombineret alpine skiløb. Video: TV 2 SPORT

Ved VM køres den kombinerede konkurrence som superkombination