Skisport

Slalomeksperter snupper VM-medaljer i kombineret

Alexis Pinturault vandt VM-guld i mændenes kombinerede konkurrence ved alpin-VM. Dansker trak sig undervejs.

Mandag var slalomeksperternes dag i mændenes kombinerede konkurrence ved alpin-VM i svenske Åre.

Podiet blev således udgjort af skiløbere, der ikke var blandt de 20 bedste i styrtløb, men blandt de fire hurtigste i slalom. Franskmanden Alexis Pinturault var hurtigst af alle og vandt VM-guld.

Kombinationskonkurrencen indebærer først et styrtløb og derefter et slalomløb.

Sædvanligvis har kørerne enten speciale i fartdisciplinerne eller i de mere tekniske discipliner, og derfor er en dårlig placering efter det indledende styrtløb ikke nødvendigvis lig med en dårlig slutplacering.

Vindende Alexis Pinturault lå nummer 24 efter styrtløbet, men med den næstbedste slalomtid endte han samlet med at bruge 1 minut og 47,71 sekunder på sine to gennemløb, hvilket ingen kunne gøre hurtigere.

Også sølv og bronze blev vundet af løbere, der var markant hurtigere i slalomkonkurrencen end i styrtløb.

Sloveneren Stefan Hadalin tog sølvet, selv om han blev nummer 30 i styrtløb. I slalom var han hurtigst, men samlet var han 0,24 sekunder fra guldet.

Østrigeren Marco Schwarz fik bronze efter den 21.-bedste tid i styrtløb og den fjerdebedste tid i slalom.

Italieneren Dominik Paris var den hurtigste i styrtløb, men ligesom de øvrige styrtløbseksperter tabte han meget tid på den sidste del af slalomløbet.

Han endte med at sætte over tre sekunder til sammenlignet med Alexis Pinturault, og Dominik Paris sluttede som samlet nummer ni.

Danskeren Christoffer Faarup blev nummer 37 i styrtløb, men han stillede aldrig til start i slalomkonkurrencen og udgik derfor. På forhånd havde han håbet at kunne blande sig i top-20.

På grund af vindforholdene blev starttidspunkterne for både styrtløbet og slalomløbet rykket. I styrtløbet styrtede chileneren Henrik von Appen og var hårdt medtaget, hvilket forsinkede programmet yderligere.

Tirsdag er der mixedkonkurrence ved VM, inden onsdagen byder på en hviledag.