Skisport

VM-løb afbrudt efter voldsomt styrt

Styrtløbet i mændenes superkombination blev skæmmet af et voldsomt styrt, hvor den chilenske skiløber Henrik von Appen landede hårdt på ryggen.

Henrik von Appen skreg af smerte, da han i høj fart mistede balancen og slog sig voldsomt under styrtløbet i mændenes superkombination ved VM i Åre.

Den chilenske skiløber startede som nummer 34, men nåede aldrig i mål, da han måtte fragtes væk af løbets medicinske personale efter sit alvorlige styrt.

VM-løbet blev efterfølgende afbrudt i 20 minutter, så Henrik von Appen kunne modtage behandling og blive fragtet ned til målområdet.

- Jeg så ikke styrtet og ved ikke meget, men det er klart, jeg er bekymret, sagde bror og skiløber Sven von Appen ifølge Aftonbladet efter styrtet.

Ifølge AP er Henrik von Appen sluppet nådigt fra styrtet og har ikke brækket noget. Men hans knæ skal scannes. 

Optakten til mændenes styrtløb i superkombination har været plaget af hård blæst og snefald, der har gjort forholdene svære for skiløberne.

Superkombination består af de to discipliner styrtløb og slalom. Skiløberen med den bedste samlede tid efter de to discipliner vinder konkurrencen.

Styrtløbet blev vundet af italienske Dominik Paris foran amerikaneren Ryan Cochran-Siegle. Norske Alexander Aamodt Kilde ligger på tredjepladsen før slalomløbet.